НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЛЮБОВТА РАЗРЕШАВА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ

Учителя - обзорна книга
Алтернативен линк

ЛЮБОВТА РАЗРЕШАВА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ


Който люби всички същества, не може да бъде нещастен.

Той всяка секунда, всяка минута ще бъде свързан със

сърцата и душите на онези, които обича и които го обичат.

У ч и т е л я


Започне ли човек да люби, разбира какво нещо е Животът и неговата Красота. Учителя казва:

Дойде ли Любовта, с нея дохожда всичко – богатство, чест, здраве, знание, способности. Аз не говоря за онази любов, която носи смърт на хората, нито за тази, която създава спорове, състезания, огорчения. Без Любовта Свободата се превръща в робство, Знанието – в невежество, Радостта – в мъчение. Като дойде Любовта в човека, Слънцето ще грее другояче и той ще почувства връзката си с Бога. Тогава Ангелите, светиите и добрите хора ще посещават дома му, за да се разговарят с него, и ще го поучават. Тогава хората от целия свят ще го посещават, за да видят Любовта!

Ако човек мисли, че може и трябва да живее само за себе си, ще се натъкне на философия, която носи нещастие. Щастието на човека седи в това да обича и да бъде обичан. А най-голямото нещастие на човека се заключава в това, когато престане да обича и когато другите не го обичат.

Учителя казва:

Няма по-голямо нещастие от това, да видиш Любовта и да я нямаш. Когато някой се оплаква, че никой не го обича, казвам: “Щом никой не те обича, ти обичай!”

Който възприеме Божията Любов, оправя всичките си работи – лични, семейни, обществени и прочее. Учителя казва:

Ако приемете Бога, ако приложите Любовта в живота си, ще бъдете щастливи. Единственият път за постигането на щастието е Любовта. Човекът на Любовта не гони щастието, но щастието го гони.

Любовта е по-горе от щастието. Тя го включва в себе си.

Хората на Земята живеят по Благодат, но не са щастливи. Защо? Те не могат да използват Благодатта, която им е дадена.

Щастието е извън Доброто и злото. Когато щастието ви посети, вие ще бъдете в съвършено друг свят, нито на Небето, нито на Земята – в света на Любовта! Любовта подготвя влизането в Царството Божие.

Когато Бог те обича, ти имаш тил, който те пази от всички изпитания. Когато те обича някой човек – също имаш тил, на който можеш да разчиташ. Когато работите на някого се нареждат добре, ще знае, че има един, който го обича. Ето защо да обича човек и да го обичат, това значи да си помагат взаимно.

Любовта носи три вида придобивки – във физическия, Духовния и Божествения свят. Тези придобивки на Любовта може да изразим със следните думи: Любовта носи Живот, Светлина и Свобода. Ще разгледаме тия три придобивки.

Публикувано изображение



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ