НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЗАДАЧАТА НА ЖЕНАТА И МАЙКАТА

Учителят, Лечителят, Пророкът - т.3
Алтернативен линк

ЗАДАЧАТА НА ЖЕНАТА И МАЙКАТА


Ако привечер започне да пере (жената), тогава само работите й ще се оправят. С утринното пране светът не може да се оправи.


Майката, ако не е одарена, тя не може да роди гении. За да се родят светии, трябва да се повдигне жената. Само свободната майка може да роди добри и разумни деца. Жената трябва да бъде така свободна, както първоначално е била създадена. Тя е последното дело на Твореца.


Животът на сърцето е мелодия на песента. Животът на ума е хармонията на песента. Съединете хармонията с мелодията, да имаме цяла песен. Докато хората пеят, мир ще има по света. Коя песен носи мира? - Песента на любовта, песента на душата. Днес светът пее тази песен. Жената ще унищожи войната и ще внесе мира. Когато жените се сплотят в едно и се откажат да раждат престъпници, те ще турят край на войната. И ако всички майки се откажат от своите синове убийци, войната ще дойде до своя край. Спасението на човечеството седи в съзнателното отказване на майките да раждат престъпници, както и в отказването на майките от синовете убийци. Тази е задачата на съвременните майки, жени и сестри. Не изпълняват ли задачата си, те ще се държат отговорни за погрома на човечеството. И ако жените от хиляди години търпят бой, непосилни страдания, причината за това е великият закон на отговорност, който е неумолим, строг към тях. Защото жените имат сила да разрешат въпроса за спасението на човечеството, но не искат да употребят своята сила. Жените трябва да насочат силите си към целия свят и да кажат: "Долу войната! Долу заблужденията! Долу езическите учения!"


Новата жена, новата Ева трябва да затвори пътя на Каина да не се ражда. Светът не се нуждае от престъпници! Нека дойдат Авеловци и Ситовци. Светът се нуждае от добри хора.


Днес проповядвам на жените: Вие трябва да обърнете мъжете си към Господа! Спасението на света е във вашите ръце - в ръцете на жените. Вие сте емблема на Любовта. Вие трябва да изправите изопачените умове на мъжете си! Как ще стане това? - Като внесете Божията Любов в сърцата си. Ще обичате мъжете си. Ще обичаш мъжа си - едного, без да му ставаш роб. Ще обичаш Едного, т.е. Бога ще обичаш в него. За някои жени казвам: Откак жените влязоха в Новото Учение, те забравиха мъжете си. Аз искам жените на Новото учение да бъдат идеални. Искам всяка жена да бъде спретната, смела и решителна в проявата на своите добродетели. Искам жената да бъде умна, съобразителна, да схваща добре нещата и пред никаква мъчнотия да не се колебае. Желая всяка жена от Новата култура да се отличава по нещо; по вървежа си - да има нещо пластично в нея, да бъде подвижна, дето минава, всички да казват за нея: "Ето една благородна жена, сърце има тя." Ако я срещне мъж, който отива да пие или да върши престъпление, да каже: "Отказвам се от лошото си намерение, не искам да върша повече престъпления." Искам жената да бъде изповедник на мъжа, да го погледне строго и да каже: "Пътят, по който си тръгнал, не е прав. Не ми харесва този път. Ела с нас в пътя на Любовта!"



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ