НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

МОЛИТВА НА ДУХА

Молитвена хранилница
Алтернативен линк

МОЛИТВА НА ДУХА


  Господи, Боже наш, да дойде Твоят Благ Дух и да обгърне нашия дух в Своите обятия. Да изпълни сърцата ни с необятната Любов, която изявява Твое­то присъствие навсякъде. Да укрепи ръцете ни във всяка правда, нозете ни във всяка добрина.

  Ние се покланяме пред Тебе, Вечния наш Баща, канара на нашия живот.

  Благословен си Ти, благословено е Твоето име в нашите души.

  Укрепи ни, въздигни ни, да започнем служенето за идване на Твоето Царство с всяко веселие за изявена­та Любов към нас.

  Само Ти си Един, Който ни познаваш. И ние Те познаваме, че Ти си светлина за душите ни, простор за умовете ни, разширение за силата ни, крепост за духовете ни, пълнота за сърцата ни.

  Ти си венец и слава в живота ни.

  Амин.


  Като четете тази молитва, ще бъдете много внимателни, не бързайте, да дойде умът ви на мястото си; вие започвате без сърце. Съберете умовете и сърцата си на мястото си. Съберете ума и сърцето си към Бога и да произнесете тази молитва. (Прочетохме първия път "Молитвата на Духа", като коленичихме с десния крак на земята и с дясната ръка - вдигната нагоре) Ще мислим върху всичко онова, което прочетохме в молитвата — да дойде, да се реализира сега в душите ни. (Прочетохме още един път молитвата в същото положение, но лявата ръка — вдигната нагоре).

  Сега ще коленичим и ще отправим ума си към този Господ на Любовта и ще му кажем:

  Господи,
Ние сме готови да изпълним Твоята свята Воля абсолютно, без никакви изменения. И всичката ни радост ще бъде да Ти служим с всичкото си сърце, с всичкия си ум, с всичката си душа, с всичкия си дух. Искаме да Те познаем като Любов вътре в нази и вънка от нази. Да бъдеш Ти вся и все във всичките ни начи­нания, във всичките ни мисли, желания и действия; да бъдеш Ти начало и край на нашия живот, начало на всичката Твоя благост и край на всичките наши не­доразумения; начало на Истината и край на лъжата; начало на Мъдростта и край на глупостта; начало на Силата и край на насилието. Да бъдеш Ти новото начало, което е без начало и без край! Началото на новата Светлина, на новия Живот. Слез при душите ни, внеси Светлината Си на новия Живот. Озари но­вите ни сърца, които си ни дал. Изпълни умовете ни със Светлината си, която си внесъл в духовете ни. Благослови ни и ние ще носим Твоето благословение.


  Туй ще го вземат само онези, които ще дадат обещание. (Обясненията и молитвите са извадени от книгата "Беседи, обяснения и упътвания от Учителя, дадени на учениците от Всемирното Бяло Братство при срещата им в гр. Търново през лятото на 1922 г." Тогава се отваря и Школата.)

Този пост е редактиран от Albena: 08 август 2011 - 12:17


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ