НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

№95 (Петър Дънов)

Епистоларни диалози - част ІІ (1901–1917)
Алтернативен линк

   №95 (Петър Дънов)



Русе, 22 януарий 1904 г.



   Люб. бр. Киров,

Писмото Ви от 19-и т.м. получих. Бъдете бодър духом. Имайте тихо упование и Господ ще извърши за Вази това, което е най-добро. Помнете: работата, която сега вършите, е Негова.

  Направете  задружно  моление  към  Господа  с  пост  и молитва, за да открие Той напълно Неговата Добра Воля за това  дело,  понеже  виждам  едно  малко  препятствие.  Има борба на духовете. Господ ми казва да чакам, и Ви[е] да чакате, докато Той уреди добре работата. Надявам се това Господ скоро да стори.

Изпитвайте сърцето си – ще ли бъдете в сила извършите  това,   което  Господ  ще  Ви  възложи.   Аз  желая Вашето добро и доброто на Вaшата душа. Да не би да Ви стане спънка в живота.

Това Д-рово имущество мяза на жена, неразведена от мъжа си. Мелкона искат да женят, теб искат да турят посредник на развода. Аз искам дa гледам с чисто око на тая работа и съм в молитва. Господ върши всичко за добро. Ний ще уредим въпроса най-после. Което Господ иска, това ще сторим. На Мелкона ще му пишем за неговата работа. Аз ще замина наскоро за Търново. Пишете ми чрез сест[ра] Мария Казакова, учителка в Дев[ическата] гим[назия], Търново.

    Поздравете всички братя и сестри от дома Господен.

На уреченото време от Господа Той ще ни събере всички. Нека  да  пребъдват  всички  в  Божията  Любов.  Господ  ще стори велики дела в тая земя.

Поздрави Д-ра и му кажи да има тихо упование. Божиите дела и наредби са неизследими.

Константинов се ожени. Тук мнозина са вече хванати от Господа.

Ако се спрете втори път тука, аз ще Ви посоча някои, с които можете да размените своите мисли. Ний сеем, Господ събира; ний работим, Господ гради. Всичко върви както в ранните времена.

    Приеми моя сърдечен поздрав.

Ваш верен: П. К. Дънов



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ