НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ХРОНОЛОГИЯ НА БРАТСТВОТО | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Група от братството се качват на Рила за да подготвят лагера - спомени на Весела Несторова

7.07.1938г.


Група от братството се качват на Рила за да подготвят лагера -

спомени на Весела Несторова

 

През лятото на 1938 г. се подготвя лятната духовна школа на Рила - езерата. Весела Несторова се качва заедно с майка си и други братя и сестри преди Учителя. Налага се почистване на мястото, което е замърсено.

 

Спомени на Весела Несторова от книгата й "Път към Светлината"


Спомени на Весела Несторова

 

През лятото на 1938 година можах да отида на Рила с майка ми. Учителят изпрати една малка група от нас преди Той да пристигне. Когато стигнахме бивака до второто езеро изпаднахме в ужас. Цялата земя бе покрита с корав кравешки тор, който чакаше почистване. Няколко дни изхвърляхме тор на дървени тарги, докато почистим всичко. Майка ми и аз носехме таргите, а няколко братя копаеха торта, която бе здраво втвърдена на земята. Показа се жълтеникава тревица, която за три дни позеленя. Изворчето "Ръцете, които дават" бе затлачено от пръст. Дълго време го чистих и подреждах. Когато стана кристално чисто си отдъхнах край него. Сега Учителят щеше да дойде на чист бивак и чисто изворче. При пристигането ни на 7 юли мъгли покриваха цялата местност. Духаше студен вятър и бе неприветливо. Но на следния ден времето коренно се промени и до 10 юли работехме на топло слънце. Никакъв вятър не духаше и небето бе необикновено синьо. Полегнала на полянката до палатката ни се препичах на топлото слънце, когато изведнъж на лазурното небе се появи голям бял облак във формата на Учителя с панамената си шапка и бастуна. За лявата ръка го държеше жена, която стоеше една крачка зад него. Смаях се от чудната картина, която така внезапно се бе появила на небето, но разбрах, че Учителят идва и ни известява пристигането си с тази картина. Затичах се до хълма и погледнах надолу. Наистина, Учителят вървеше край първото езеро с група братя и сестри. Възрадвана извиках групата ни и застанали на височината запяхме в хор братски песни в привет на Учителя. Радостта ни беше неописуема. Той бавно ни приближи, целунахме Му ръка и тръгнахме с Него към бивака. Бяха построили палатката Му на хълма и Той се изкачи по високите каменни стъпала към нея. Седнах пред палатката си и зачаках да видя къде ще отиде Учителя. Едва оставил дрехата си в палатката Той тръгна към изворчето. Ликувах при мисълта, че ще го иамери кристално чисто и подредено. На 9-ти срещу 10-ти юли имах странен сън. Мъж и жена ми бяха направили операция като отрязали старата ми глава и поставили нова глава на мястото й, което струва 5000 лева. Като се огледах видях се със златни къдрици, големи сини очи и розови страни. Старата ми глава, като от мрамор със съвършени черти, бе положена на земята. Казаха ми, че тази операция може да се извърши само веднъж.


На другия ден попитах брат Боев* за значението на съня. "Новата глава е съвършеният нов човек, а трите нули след петорката означават добрите условия за развитие, които ще ти се дават в трите свята: физически, умствен, духовен и Божествен. Ще придобиеш ново съзнание."

 

От книгата: "Път към Светлината"

Весела Несторова



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ