НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШНА БЕСЕДА | КАТАЛОГ | СЛЕДВАЩА БЕСЕДА >

Гимнастически упражнения

СЛУШАЙ АУДИО БЕСЕДА
СТАР ПРАВОПИС

Гимнастически упражнения

Най-често използвани думи в беседата: упражнение, шест, мисъл, тяло, упражнения, урегулиране, служи, бавно, раменете, нагоре, ръце, ръка, съсредоточена, положение, прикляка, напред, длани, двете ,

Съборни беседи , В.Търново, 23 Август 1920г., (Понеделник) 10:00ч.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА

Първо упражнение

Издигане на двете ръце отстрани на тялото с длани надолу, на височина на раменете. След това дясната ръка се издига бавно нагоре под ъгъл от 45° спрямо раменете, а лявата се спуска надолу, също под ъгъл от 45° спрямо раменете. В това положение се прикляка шест пъти, като мисълта е съсредоточена към предната част на мозъка.

Това упражнение служи за урегулиране предната част на мозъка.

Второ упражнение

Това упражнение е също като първото, само че положението на дясната и лявата ръка е разменено, при което се прикляка шест пъти. При това упражнение мисълта да е съсредоточена към сърцето.

Това упражнение служи за урегулиране на чувствата.

Трето упражнение
Изнасяне и двете ръце назад с обърнати длани една срещу друга и гребане напред с приклякане шест пъти. По време на това упражнение съсредоточавайте мисълта си към гръбначния стълб.
Това упражнение служи за урегулиране на гръбначния стълб.

Четвърто упражнение

Изходното положение е както при завършването на предишното упражнение – ръцете са изнесени напред, към изток, на височината на раменете, с длани надолу. Лявата ръка се издига нагоре и напред, а дясната ръка се спуска надолу, като същевременно тялото се завърта леко около кръста и същевременно се правят движения като при плуване. И това упражнение се прави шест пъти, като мисълта е съсредоточена към стомаха.
Това упражнение служи за урегулиране на стомаха.

Пето упражнение

Ръцете се поставят на кръста и тялото се закрепва върху левия крак, докато десният се изнася навън, надясно, като с него бавно се образува полукръг от дясно към ляво бавно шест пъти. След това тялото се закрепва на десния крак, а с левия се прави шест пъти същото движение, както в началото на упражнението с десния. По време на упражнението мисълта се съсредоточава към нервната система.
Упражнението служи за урегулиране на нервната система.

Шесто упражнение

Двете ръце се разтварят настрани на височината на раменете и бавно се издигат нагоре, докато пръстите им се допрат, а тялото се повдига на пръсти и в това положение полека се прикляка, като ръцете се спускат и прибират отстрани на тялото. И това упражнение се прави шест пъти. То представлява завършване на първите пет упражнения. Нарича се магнетично събличане и обличане: надолу – събличане, нагоре – обличане.

Забележка

Тези упражнения ще правите по веднъж на ден – ако се правят сутрин, е прекрасно, на обед – хубаво, а вечер – добре. Ако искате да имате добри резултати, трябва да правите упражненията много бавно и правилно, с добре опънати ръце и крака. Движението на ръцете спомага за развитието на сърцето и гърдите, а със съсредоточаването на мисълта се усилва умът. Изпълнението на всичките упражнения пък засилва волята.

Тези упражнения са едни от най-хубавите окултни упражнения; гледайте обаче те да не ви станат като една примка, а се проникнете от тяхната полза. Смятайте, че сте ги знаели някога, а сега си ги припомняте.

Най-често използвани думи в беседата: упражнение, шест, мисъл, тяло, упражнения, урегулиране, служи, бавно, раменете, нагоре, ръце, ръка, съсредоточена, положение, прикляка, напред, длани, двете ,

Съборни беседи , В.Търново, 23 Август 1920г., (Понеделник) 10:00ч.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ