НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Качества - енергии - органи

  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

123 Качества – енергии – органи.

За да организира Духовното си тяло и да създаде в него органите, човек трябва да създаде в себе си известни качества, които от своя страна са проводници на специфични енергии, които изработват различните органи.
Така, за да възприеме и да се обогатява с магнетични жизнени енергии, човек трябва да развива чувството на бла-гоговение, което е свързано с онзи център, който се нарича хилядолистник. Това е центърът на Любовта към Бога. Той се намира в горната част на главата. Също така трябва да се развива и благосклонността към всичко. Всеки орган акумулира специална енергия. Хилядолистникът е орган, който възприема и събира Божествената прана на Живота. И ако този орган не е развит, човек усеща слабост. Хилядолистникът се развива чрез Вяра, Надежда и Любов, чрез чувството на благоговение и почитание, Любов към Бога и благосклонност към хората.
Така че магнетизмът се придобива чрез развиване на хилядолистника. А той се развива чрез Надеждата, Вярата и Любовта. Надеждата ни свързва с всички хора на Земята, от които черпим енергия. Вярата ни свързва с Ангелите – тя е каналът, чрез който възприемаме енергиите на Ангелите. А Любовта ни свързва с Бога – тя е път за възприемане на Божествените енергии.
Когато връзката ни с хората, с Ангелите и с Бога е слаба, ще имаме малък приток на енергия от хората, от Ангелите и от Бога и с това ще страда нашето духовно и физическо развитие.


  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ