Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ОКУЛТНИ УПРАЖНЕНИЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ДИШАНЕ

( 2 упражнения )


1.  За да избегнат споровете и недоразуменията помежду си, младите трябва да дишат дълбоко. Ако човек не диша правилно, и Любовта в него не се проявява правилно. На такъв човек дъхът мирише лошо, потта му – също. Който диша правилно, и кръвообращението му е правилно. Той е здрав. От каквато болест и да страдате, търсете помощ в дълбокото дишане. То лекува ревматизъм, гръдни и стомашни болести, главоболие, коремоболие и т. н. Няма болест, която не може да се лекува с дишане… Като диша, човек трябва да бъде спокоен, да си припява мислено и да търси причината на болката си. Дишайте и пейте на болките си!…

Като заболеете от някаква болест, дишайте и пейте на болестта. На всяка болест пейте специална песен. И тъй, ще дишате и пеете. Ако не пеете, не можете да дишате правилно. Който пее, има възможност да подобри дишането си.
„Божествен и човешки свят “, „Закон за дишането



2.  Дишайте съзнателно и с Любов. Като станете от сън, преди да започ- нете каквато и да е работа, направете няколко дълбоки вдишки. Дишането помага за оформяне на човешкия характер. Правилното дишане усилва светлината на ума и топлината на сърцето. Правилното дишане прави лицето красиво. Ако човек не диша правилно, кожата на лицето и на ръцете му преждевременно се набръчкват.
„Божествен и човешки свят “, „Закон за дишането




НАГОРЕ