Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ОКУЛТНИ УПРАЖНЕНИЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Упражнения със злато

( 3 упражнения )


1.  Един ден споменах пред някои от приятелите, че на много места из Рила има злато. Те веднага ми казаха: „Кажете ни, де има тук злато, защото ни дотегна вече сиромашията!“ Казвам: на много места из Рила, дето човешки крак не е стъпвал, се намира този първичен жизнен елемент, който още старите алхимици са търсили. Достатъчно е човек да стъпи на мястото, дето е този елемент, за да се подмлади моментално. Ако е бил стар – подмладява се; ако брадата му е побеляла и окапала, изведнъж става черна и гъста; ако косата му е побеляла, моментално става черна. Като се види в това положение, човек сам ще се чуди как се е преобразил. Ако някой прекара известно време в Рилската пустиня и се върне между познатите си така преобразен и подмладен – какво ще кажат за него? Ще вярват ли в това, което той ще им разправя? Никой няма да вярва. Всички ще го питат: „Кой си ти? Ние не те познаваме!“ Колкото и да им разправя, че той е същият техен познат, те няма да го вярват. Апостол Павел казва: „Ние няма да умрем, но ще се изменим.“ Следователно всички трябва така да се измените, че никой да не ви познае. Един ден и вие все ще стъпите на това място; от този момент за вас ще настане нова епоха в живота ви.
„Любов към Бога “, „Денят на доброто



2.  Здравето има отношение към Слънцето – носител на живота. Понеже и златото е проводник на живота, затова здравето на човека се определя от количеството злато в неговата кръв. Здравият има достатъчно количество злато в кръвта си. Започне ли да боледува, златото се намалява в организма. Когато се лекувате, турете една златна монета във вода, да стои известно време, и след това пийте от нея по една чаена лъжичка на ден. Ще кажете, че това е суеверие. Да пиете лекарството на лекаря не е суеверие, а да пиете вода, в която има злато – това е суеверие! Помнете: вярата лекува! Дайте на болния чиста вода, да пие по лъжичка и вижте какъв резултат ще има. Колкото по-силна е вярата, толкова по-скоро ще оздравее.
„Вечно подмладяване “, „Трите пътя



3.  Имате някой път болка. Вземете една златна монета, измийте я много хубаво, турете я в една чаша да постои един час и пийте от водата. Някой път сърдити сте. Турете една златна монета в чаша с вода да постои, и пийте от водата и ще видите как ще изчезне гнева. Или обезкуражен сте, пак турете една златна монета, дръжте я един час в чашата и като изпиеш водата, веднага отчаянието ти ще изчезне. Трябва да проверите тия работи – да видите доколко това е вярно. Ония храни, които са здравословни, съдържат повече органическо злато, а които не са, по-малко злато съдържат.
„Минало настояще и бъдеще “, „Зло и добро




НАГОРЕ