Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Книга за здравето

РЕВМАТИЗЪМ

Алтернативен линк


РЕВМАТИЗЪМ


  1. Ако имате ревматизъм на коляното, всяка сутрин ще шибате коляното с китка коприва. Това ще правите на ден 4 пъти или най-много 10 пъти и ревматизмът ще изчезне. Хубаво е да ходите сами да си берете коприва. Това действа лечебно. Когато ходиш между коприва, имаш особени чувства, не е когато ходиш между други растения. Чувстваш, като чели те заобикаля пихтия.



  2. Горещи памучни компреси.



  3. В хубав горещ слънчев ден ще турите диня на слънце да се пече и след това ще я изядете. Дините действат здравословно.



  4. Слънчеви бани.



  Ако страдаш от ревматизъм, стопли вода, измий краката си, слабините и кажи: “В името на Божията Любов, ревматизмът ми да ме напусне”.



  За ревматизъм вземи седем глави червен лук, нарежи ги и счукай ситно. Тури в тях 25 грама сол и наложи на стъпалата на краката си и го дръж 10-12 часа. През това време ще усетиш малко сърбеж. Сутринта ще махнеш лука и ще усетиш микроскопическо подобрение на краката. Ще направиш още два такива компреса след това.



  Най-напред човек ще се научи да мисли. Всеки ден при ревматизъм ще казваш: „Днес е по-добре, днес е по-добре.” Няколко хиляди пъти ще кажеш това, но не непрекъснато. Едновременно печене на слънце.



  Боли, но ще се учите на търпение. При ставния ревматизъм е дошъл един по-нисш живот и затова има болки. Вие ще го изгоните. Вие сте генерал. Ще кажете на войниците да ви слушат. Кажете: „Кръгом!” Веднъж, дваж, хиляди пъти, всеки ден, цяла година като казвате, ревматизмът ще ви напусне. На всички ревматично болни казвам да пеят постоянно: „Аз ще бъда здрав.” На крака, на рамото, на гърба - ще пеете. Ако болките престанат, това значи, че правилно пеете.



  Имате например ставен ревматизъм - писано е кармически вашият крак да се осакати и той ще се вдърви - това е кармата. Но вие се обръщате към Бога; „Господи, ако ме избавиш, аз ще живея добре. Тези прегрешения, които досега съм правил, няма да ги правя.” И кракът ти ще се подобри.



  Органически и полуорганически чужди вещества, наслоени в ставите - това е равматизмът. Дойде ли повече кръв на болното място, тези вещества се отстраняват. Може да се опита и методът с изпотяването, за да се премахне ревматизмът. Болното място трябва да размърдаш с нещо топло, за да се отстранят чуждите вещества.



  








НАГОРЕ