Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Книга за здравето

46.ОБЛЕКЛО

Алтернативен линк


ОБЛЕКЛО



Всяка дреха е проводник на известна енергия. Човек трябва  да знае каква енергия му е нужна и чрез каква дреха може да си я достави, кои дрехи са проводници на светлината и топлината и кои не са.



Дрехите на разумния човек трябва да бъдат направени от растителна материя. Донякъде за препоръчване са и вълнените дрехи, направени от вълната на овцете. Най-хубавите дрехи за възпитание са ленените и памучните. Вълнените дрехи са добри за бедни хора. Дрехите трябва да се шият без подплата. Ако си здрав и носиш такава вълнена дреха, вместо подплата се образува магнетична обвивка между тялото и дрехата, която не пропуща външния студ. И най-тънката дреха, проникната от магнетизъм, държи топло.



Ленените дрехи са най-добрите проводници на електрическата и магнетичната енергия, Вълнените дрехи при сегашните условия са най-хигиенични, после идат памучните, но най-добри са конопените и ленените. Кожени калпаци и гумени обувки по-добре е да не носите. Когато се занимавате с духовни въпроси, ще се обличате в ленени дрехи. Конопените дрехи също са хубави.



Облеклото трябва да бъде широко, за да става постоянно проветряване на тялото и да протичат свободно електрическите и магнетичните течения. Облеклото трябва да е леко. После ще обърнете внимание на шапките си, на косите си. Купувате ли си шапка, ще гледате по възможност да е валчеста, да няма много гънки, да не е много надиплена или начупена. Когато човек си начупва шапката, начупва си характера.



Възприемането на висшите енергии не може да стане през животинска кожа. Не може мозъкът да възприема достатъчно храна и енергия от горе и чувството за облагородяване през кожени калпаци. Никога не обличайте нови дрехи върху стари. Носете едноцветни, светли дрехи, не шарени; най-много може на райета или точки; носете се хубаво, скромно. При сегашното развитие на човечеството, най-добре е хората да се обличат с дрехи, които имат меки, приятни цветове, за да се смекчават чувствата им. Мнозина носят връзки или дрехи с ярки, неподходящи за тях цветове, които се отразяват вредно върху тяхната нервна система. Новото учение не позволява да носите една и съща дреха два дни наред; дрехите ви не трябва да са едни и същи цветове - всеки костюм да има различен цвят.



Ръкавите да бъдат широки и роклите дълги.



Като знаете, че старите дрехи са напоени със заразителни микроби, с лоши мисли и чувства, с отрицателни състояния, хвърляйте ги или ги изгаряйте, но никога не ги давайте на бедните.



Правило: не давайте ваши дрехи подарък на друг. Ако искате да дадете, ще купите ново. Ако сте боледували дълго време в една дреха, колкото и хубава и скъпа да е, хвърлете я. Когато човек е болен, да се облича в бели дрехи. Здравият да сменя цветовете. Цветовете предизвикват движение, живот, затова трябва да ги сменя. Между обувката и крака трябва да има празно пространство по половин милиметър, токът да не е по-висок от 3-4 сантиметра.



Ризите на здравите хора трябва да се шият или плетат със златни игли. Железните игли внасят нещо нехармонично в характера.













НАГОРЕ