Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Книга за здравето

43.СЛЪНЦЕ

Алтернативен линк


  

СЛЪНЦЕ


  Човек трябва да става сутрин рано, да излиза вън на чист въздух, да посреща първите слънчеви лъчи, които съдържат специфична енергия за всички живи организми. Човек, колкото и да се грее на обедните лъчи, нищо няма да придобие.



  Излагайте гърба си на слънце, свързвайте се с неговата енергия и когато сте разположени, и когато не сте, и следете за резултатите; при това, трябва да знаете през кои часове на деня, за да възприемете само благотворните му лъчи. Има лъчи, които уморяват човека. Земеделец ли е, да носи шапка във форма на многоъгълник, да пречупва вредните слънчеви лъчи.



  Никога не стой под сянката на дървото или под сянката на човека. Това е правило, което всеки може да опита. Всеки лъч, попаднал върху човека, се поглъща от организма му и после излиза във вид на мъртва светлина. Под сянката на цветето, на дървото или под сянката на къщата пак има светлина, наречена мъртва. Следователно, вие трябва да бъдете под влиянието на преките слънчеви лъчи, а не на косвените, т.е. лъчите на сянката. Никога не стойте на сянка. Тези правила могат да се обобщят, да се опитат и да се превърнат в знание.



  





НАГОРЕ