Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Защо се родих

УВОД

Алтернативен линк


УВОД




Човек е на последното място в стълбата на разумните същества. Като се започне от най-възвишените същества, които са на първо място, човек е на десето. Значи на човека му предстои още доста стъпала, за да се изкачи до върха.



Ние се раждаме на земята по своя воля или сме изпратени, което е в зависимост от степента на развитието ни. Идваме тук,. за да живеем и чрез този именно живот да растем, да се развиваме, да се усъвършенстваме. Съществува един вътрешен подтик, една сила, която тласка човека нагоре. Това е стремежът на духа, който се стреми към центъра на Цялото, към Бога.



Всеки човек е достигнал различна степен на развитие и това се вижда от степента на развитието на неговото съзнание. Само човек с Божествено съзнание може да проникне дълбоко в Битието и да задоволи своите стремежи. Само съвършеният човек може да използва пълноценно благата, които Цялото ни предоставя.



Днес човекът се е отклонил от правия път на своето развитие и затова животът му на земята не е лек. Навсякъде среща мъчнотии и страдания, рядко го сполетява щастие или вътрешен мир. Необходимо е ново съзнание, ново знание, което да помогне на човека да не спира своето развитие. Той трябва да намери своя истински път на прогреса и да създаде вътре в себе си рай. 3атова е необходимо да се самовъзпитава, да се усъвършенствува, да изгражда добри навици и развива своите дарби и способности за да, дойде до своето духовно раждане. Трябва да се създаде новият човек, човекът на шестата раса. Тази раса ще реализира идеите на човечеството.



Пробудените души трябва да започнат съзнателна работа върху себе си още днес, още сега. Време за губене няма.



На работа!



Ако за ученика на земята е мъчно да минава от по-долно училище в по-горно, колко по-мъчно е за човека да мине от земята направо в Небето, между светлите и възвишени същества. Затова трябва непрекъснато да учите. 0-24.11.93 (
Учение и работа)



ЗАБЕЛЕЖКА:



Мислите, дадени в тази книга са извадки от беседите на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно), който се роди, живя и работи в България. След всеки цитат има две цифри. Първата цифра показва томчето, от което е извадката, а втората - страницата.






НАГОРЕ