Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Числата

13

РАБОТА С ЧИСЛА
Алтернативен линк


13




От единицата и тройката се образува числото 13 - фатално. То представя купчина барут... числото 13 е динамично, взривно число, като бомбата. като се изговори това число, трябва да бягаш далеч от него. като се гневиш, ти си в числото 13. Който не разбира свойствата на това число, вижда разгневен човек и вместо да се отдалечи, отива при него със запалена клечка кибрит. После се чуди, какво е станало, че произлязла експлозия. (НОВАТА МИСЪЛ - 40)



Питате: „Защо числото 13 е опасно?” - Опасността е в тройката, която всичко раздава. (СЕЯТЕЛЯТ - 85)



Всички хора се страхуват от числото 13. Дойдат ли до това число, те бягат далеч от него... Ако от 13 извадите 3, остава числото 10, което не е опасно. Значи тройката е правило числото 13 опасно. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 172)



13 е фатално число. съвременните хора ги е страх от числото 13. В Европа един богаташ не влиза да спи в стая с число 13. В 12 и 1/2, в 14 влиза, но в 13 не можеш го накараш. Числото 13 мяза на един разбойник, като те хване ще те обере. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 368)



На едно голямо угощение били поканени 13 души. Това се случила в Англия. Поканените не се решавали да присъстват на угощението. Обаче, трима от тях взели всичката отговорност върху себе си. Те казали: „Ние сме готови да се борим с числото 13 и каквото нещастие да стане, да дойде върху нашите глави. След няколко години и тримата свършили живота си с големи нещастия. Ако трима души се хвърлят от голяма височина в една пропаст, ще останат ли живи? Числото 13 е високо място, отдето човек пада върху, камъни... Аз не искам да бъдете суеверни, да мислите, че и без знание може да се живее. не е така. незнанието е причина за големите нещастия в живота. Следователно, ще знаеш значението на числата, на дните и месеците през годината. Разумният използва само тия часове, дни и месеци, които са полезни за него. Онези часове, дни и месеци през годината, които носят нещастие за човека, той ги прекарва в пости молитва. (ЗАКОНЪТ НА ЛЮБОВТА - 208)



Числото 13 се изявява често в живота на младите. момата и момъкът се обичат и се оженват. Момата мисли, че ще бъде щастлива с него, но като се оженят, разочарова се. Иска да се облече хубаво, но той сваля шапката й, новата й рокля и я затваря в къщи. Тя се сърди, недоволна е от него. това е ревността - числото 13. (НОВАТА МИСЪЛ - 41)



Числото 13 е нещастно, особено за някой хора и народи. (ЗАКОНЪТ НА ЛЮБОВТА - 208)





НАГОРЕ