Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Работа и здраве

ИЗЛИЗАНЕ

СЪН
Алтернативен линк


ИЗЛИЗАНЕ






Вечер човек отива в онзи свят, сутрин се връща оттам. (КОЙТО ИМА НЕВЕСТА - 182).



Има хора, които знаят закона на почивката и те могат съзнателно да излизат и влизат в тялото си. През време на своето излизане те оставят тялото си на по нискостоящите от тях същества, те да се грижат за него, да го обновят, да го пречистят, тогава се връщат. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 62).



Човек трябва да знае как да спи, имаме предвид положението, което той взема в съня си, за да може двойникът му да излиза от тялото, да намери своя Учител, който да му преподава. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 62).



Вечер, като спите, вие отивате на аудиенция при разумните същества в невидимия свят, да дадете отчет какво сте свършили през деня и да ви дадат оттам програма за работата, която трябва да свършите на другия ден. Наистина, ако вечер не отивате в духовния свят, да получите директиви за работата ви през деня, да приемете добрите съвети на вашите по-големи братя, вие не бихте могли един ден да прекарате на Земята. Следователно, красивото в съня се заключава в посещението, което правим вечер на своя дом, и връщането ни сутрин на Земята, в пансиона, в който сме изпратени да учим, да прилагаме знанието си. (КОЙТО ИМА НЕВЕСТА - 181).



Във време на сън човек пътува, ходи на различни места. Прави такива неща, каквито в будния си живот няма никога да направи. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА).



Спането е пренасяне на човека от един свят в друг свят, дето там може да учи повече, отколкото в будно състояние. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 368).



Когато спи и сънува различни сънища, човек несъзнателно излиза от тялото си и се разхожда из пространството. Че наистина излиза от тялото си и се разхожда из пространството, се вижда по това, че се връщате освежени и обновени. Ако не сте могли да излезете правилно от тялото си, вие се събуждате неразположени и уморени. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 106).





НАГОРЕ