Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Прераждане- закон за развитие

ВЪЗКРЕСЕНИЕ

Алтернативен линк


ВЪЗКРЕСЕНИЕ
























Възкресението не е нищо друго, освен влизане в Рая. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г. София - 488)



Какво означава думата възкресение? - Да възкръснеш, значи да оживееш. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - изд. София - 274)



Туй, което хората наричат възкресение, то е раждане, тъй наричат християните възкресението - да излезе от гроба . (СИЛА И ЖИВОТ - III серия - изд. 1929 г. Русе - 35)



Под думата „възкресение” разбирам борбата и победата на едно дете върху смъртта. И затова се ражда човек - за да се бори и победи смъртта. Когато победите смъртта, ще дойде денят на възкресението. (СИЛА И ЖИВОТ - III серия - изд. 1929 г. Русе - 36)



Кой може да възкръсне? - Всеки, който придобие свобода на душата си, той е възкръснал. Който придобие сила на духа си, той е възкръснал. Който придобие светлина на ума си, той е възкръснал. Който придобие доброто в сър­цето си, той е възкръснал, той е оживял. Достатъчно е човек да придобие свобода, сила, светлина и доброта, за да възкръсне, да оживее. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - изд. София - 274)



Един брат попита: „Нали това възкресение се разбира и духовно, и физически?” - Два вида възкресение няма. Има само едно възкресение - то е пробуждане на съзнанието, протичането на Любовта в човека, то е свързване с Бога, то е познаването на Бога. Нали е казано: „Това е живот вечен, да позная Тебе Единаго, Истинаго Бога и Христа, когото си изпратил.” Да познаеш Бога, това значи възкресение. А познаването на Бога става чрез Любовта към Бога. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 108)



Щом възкръснеш, ти ставаш безсмъртен. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - І том - изд. София - 81)



Който възкръсне ще бъде свободен от закона на кармата, от всички недъзи. Възкръсналият живее на Земята така, както на Небето, дето всички изпълняват Божията воля с любов. (ДАЛИ МОЖЕ - печ. „Фотинов” София - 236)





НАГОРЕ