Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Принципи и окултни закони

МЕТОДИ

Алтернативен линк


МЕТОДИ


















Помнете: Както съществуват физически и материални методи за постигане на нещата, така също са известни и духовни или психически методи. И едните, и другите са прилагани от най-древни времена. 64·157.



Ако хората не успяват в живота си, това се дължи на факта, че те разместват методите, с които си служат. 80-46.



Ако прилагате методи, те трябва да бъдат изпитани не само от другите, но и от самите вас. Например англичаните и американците си служат с някои методи на индусите и вместо положителни резултати, те получават отрицателни. Всеки народ, всеки човек трябва да си служи с методи, които отговарят на самия него. Това са методите на природата. Те са лесни и безопасни. 38-124.



При малките мъчнотии ще си послужите със закона на Любовта. Намерите ли се пред големи мъчнотии, вие ще си послужите със закона на Вярата. 80-46.



Вярата побеждава големите мъчнотии, а Любовта - малките. 80-46.



Всички големи борци са започвали със закона на Любовта, а са свършвали с вярата. За да развият мускулите си, те са започвали с любовта. Те са обичали работата си и затова са имали разположение да правят ред упражнения, всеки ден да ги увеличават, да пристъпват към все по-тежки и сериозни. Като дойдат до известно постижение, те излизат на борба с по-слаби от себе си, за да придобият вяра в своите сили. Постепенно те излизат срещу все по-силни борци, докато един ден се уверят напълно в своята сила и се обявят за готови борци. Те имат вече вяра в себе си и работят с нея. 80-48.



Вие не трябва да си създавате илюзии в ума, че природата ще създаде за вас специален метод. Не, всинца ще спадате към тази категория на оня метод, към който са подложени всички живи същества, без разлика. 39.14-4.





НАГОРЕ