Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Житен режим

ОТПОСТВАНЕ

Алтернативен линк


ОТПОСТВАНЕ
























Отпостването се прави на десетия ден на обяд, като към житото и останалата храна се добавя ангелска супа, подправена с малко сол. Ангелската супа се приготвя, като се сварят цели, обелени картофи и накрая се добавя магданоз, като може и чер пипер. Няма точен брой картофи, които трябва да се изядат - това е според индивидуалното предпочитание. В дните след житния режим трябва да се внимава да не се преяжда и преминаването в обичайния режим на хранене да се осъществи плавно и постепенно, в хармония с вътрешния усет и чувство за мярка.



Всички отпадъци от храната по време на житния режим като орехови черупки, обелки и т. н. не бива да се изхвърлят на боклука, а да се събират в найлонов плик и след като свърши постът, отпадъците да се заровят на някое чисто място сред Природата. Между впрочем с. Йорданка добави, че по същия начин трябва да се постъпва и с хранителните отпадъци от братските вечери, когато се събираме за нашите празници и последните също трябва да се заравят, а не да се хвърлят на боклука.



Смисъла на житния режим е да ни пречисти и извиси физически и духовно, да ни направи НОВИ ХОРА, хората, които сега ще дойдат през новата епоха на Водолея и които Учителя нарича СЛЪНЧЕВИ ДЕВИ. А да се стремим да достигнем тази мярка, този висш идеал, това е прекрасно! Нали?...



Записал: брат Жоро – Габрово

от сестра Йорданка Жекова







НАГОРЕ