Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Житен режим

ЖИТОТО

Алтернативен линк


ЖИТОТО




















Аз мога да докажа на учените, че Христос е скрит в житното зърно... Ще взема едно житно зърно, ще го поставя на силно увеличение и ще видите, че в него е скрит зародишът на човека. Който знае законите и условията за развитието на човека, като постави това зърно при тези условия, от него ще излезе, какъвто човек искате - талантлив, гениален или светия. Знание е нужно за това. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 118)



Онзи, който иска да реформира, да организира своето тяло, най-първо трябва да се храни с жито, ориз, царевица, а после с плодове. Ечемикът не е за препоръчване. Той предизвиква затлъстяване на организма. Ръжта е хубава за ядене. (СИЛА И ЖИВОТ - VIII серия - 33 беседа -15)



Било е време, когато житото е расло само без да го сеят хората. При това, първоначално житото е било много едро (като дренки). Колкото по-умни и по-културни ставали хората, толкова по-малки ставали житните зрънца. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 345)



Едно време житото е било едро и много хубаво. То е било във вид на малки самунчета, както днес са ябълките и крушите. А днес като вземат житото и го мелят във воденицата, половината от хранителните му вещества се изгубват. (НАЙ ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - изд. „Жануа - 98” 1999 г. София - 28)



Аз предпочитам суровото жито пред топлия, печен хляб. В житото има витамини, които при печенето на хляба изчезват. При меленето на житото с воденичен камък се губи голяма част от неговата хранителност. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ – 5)



В кой вид житото е по-хранително - варено жито или печен хляб? - Според мене вареното жито е по-хранително от хляба. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 158)



Засега по-здравословна храна от житото няма. Обаче, тъй както днес мелят житото и приготвят хляб, голяма част от хранителните му вещества се губят. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 268)



Онова, което е необходимо като храна на човека в сегашния му живот - житото, днес то е в изобилие, и никой човек няма право да се оплаква, че ще умре гладен. Мнозина се оплакват, че животът бил тежък. За когото животът е тежък, нека яде сурово жито. (ЗА ТОВА СЕ РОДИХ  - 302)



Житото е по-полезно от всички други храни и плодове, които сега съществуват. То прави най-голямата услуга на човечеството. (НАУКА ЗА ЖИВОТА - 5)



Житото съдържа енергия, каквато печеният хляб няма. (НОВАТА МИСЪЛ -176)



Не е нужно житото да се мели. Достатъчно е житото да се счука и така да се яде. (НАШЕТО МЯСТО - 145)



Ще вземеш 100 грама жито и ще го разделиш на три части: сутрин 30 грама, на обяд 30 грама и вечер - 40 грама. След всяко ядене ще пиеш по 1 ÷ 2 чаши гореща вода. (НОВАТА МИСЪЛ - 176)





НАГОРЕ