Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Живот дълголетие

ВЕЧЕН ЖИВОТ

Алтернативен линк


ВЕЧЕН ЖИВОТ














Хората трябва да дойдат до положение да не умират, да не остаряват, да не скърбят и плачат, да не изпадат в безверие, в малодушие и т. н. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 164)



Природата има предвид да усъвършенства човека, да го направи безсмъртен. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 54)



Господ учи хората и духовете да не ядат месо - когато престанат да ядат месо, няма да има смърт в света. Месото на грешните е много крехко - така е с всички долнокачествени дрехи. Дреха, която е направена от хубави нишки, е здрава, не се съдира - месото на праведните е здраво, жилаво и затова не го ядат (духовете); за праведните няма смърт. (СИЛА И ЖИВОТ - II том – изд. 2006 г. София - 261)



Животът и смъртта са в зависимост от спазването на великите закони на Природата. Ако спазва тия закони в абсолютен смисъл на думата, човек е дошъл до безсмъртието. Не ги ли спазва, той живее в областта на смъртта. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - изд.1941 г. София - 219)



Не се изисква много от човека, за да бъде безсмъртен. Щом е всякога доволен и благодарен, той е придобил вече безсмъртието. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 200)



Да придобием Истината, това значи да влезем във Вечния живот, който търсим и към който се стремим. (БЪДЕЩОТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО – 63)



Разумният живот е живот на безсмъртие. (НАШЕТО МЯСТО - 93)



Животът не е еднократен, но продължава вечно... Животът е по-силен от смъртта. (НАШЕТО МЯСТО - 88)





НАГОРЕ