Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< За добро здраве използвайте пролетта

ПРИРОДАТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

Алтернативен линк


ПРИРОДАТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА








Между външните явления в Природата и явленията, които стават в човешкия организъм, има известно съответствие. Затова е казано, че човек е МИКРОКОСМОС. (Светото място - 42)



Бъдете в хармония с разумната Природа, която е предвидила всички ваши нужди и ги задоволява. (Методи за самовъзпитания - 214)



Иска ли човек да поддържа здравословното състояние на организма си, той трябва да бъде във връзка с разумните закони на Природата и да им се подчинява. (Светото място – 43)



Ние хората на Земята, трябва да следваме, през живота си, пътя на растенията, те разбират закона за растенето по-добре... Когато растенията усетят, че потенциалната енергия почва да се проявява и да приижда към Земята, те напъпват, приготовляват се, а като се усили тя, те се разлистват и най-сетне разцъфтяват и завързват... Човек трябва да отвори чувствата си с обич към тази животворна сила, която го обгръща, за да може да приеме нейното благотворно влияние за освежаване на своите мисли, чувства и сили. (В царството на живата природа - изд. - 1933 г. - 10)







НАГОРЕ