Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Окултни принципи и закони - том ІI, 2006

ЖЕЛАНИЯ

Алтернативен линк


ЖЕЛАНИЯ




При реализиране на желанията съществува закон, според който, искате ли да реализирате известно желание, турете го в подсъзнанието си и не мислете повече за него. Работете в това направление, но не мислете кога ще го реализирате, какви ще бъдат резултатите му и т.н.

“Реализиране на желанията”, стр. 53; 53



Всяко желание може да се изпълни, когато има благоприятни условия за него. Съществуват у нас желания, но това не значи, че трябва да се изпълнят, когато пожелаем. За всяко желание, вложено в нас, трябва да знаем, кога му е времето да се изпълни.

“Мисълта – мощна сила”, стр. 228; 110



Преди всичко човек трябва да изучава свойствата на своите желания, както и законите, условията, при които те растат. Това значи да живее човек в третото измерение.

“Благословена между жените”, стр. 9; 88



Трябва да се подбират желанията. Всички ония желания, които идват до вашата душа, трябва да знаете дали са за вас.

“Естествени правила”, стр. 73; 207



Когато взимате нещо от живота, вие сте доволни; когато нищо не взимате, тогава пък от вас взимат, и вие се усещате уморени, измъчени. Тъй щото, за да си починете, трябва да се освободите от излишни и непотребни желания.

“Учителю благи!”, стр. 17; 75



Ако ти, в даден случай, можеш да отмахнеш всичките желания, да нямаш нещо, което да те привлича към Земята, ти ще олекнеш. Левитацията е същият закон. Ще знаеш закона да можеш сам да се освобождаваш... Като тръгнеш в планината не носи много желания. Ако имаш много желания, има опасност, като си дигнеш крака, да стане навехване. Всичко може да стане. Сега този закон може да го приложите и в живота. Когато тръгнеш в живота не носи много желания.

“Дух и материя”, стр. 123; 138



Казвам: не се подпушвай! Имаш едно желание, не го подпушвай! Не реагирай в себе си. Не мисли, че със сила можеш да измениш нещата. Бъди готов повече да отстъпваш, отколкото да воюваш със себе си. Не си противодействай. Това е закон, който Христос изказал със стиха: “Не се противи на злото!” Има някакво зло в тебе – дай му място да излезе навън. Не взимай участие с него, но дай му път да се изяви.

“Внушение и вдъхновение”, стр. 330; 115



Всяко едно висше или низше желание имат това свойство – да произвеждат известна киселина.

“Ферменти”, стр. 216; 128



Престъплението, прегрешението седи в това, че ние проявяваме известни желания преждевременно. Всяко едно наше желание трябва да дойде на своето място и време. Ако вие като малко дете се научите да направите една работа, както възрастните, вие ще извършите едно престъпление. Ако го направите, когато сте възрастен, ще бъде едно Добро.

“Думи на Правда”, стр. 294; 108



Не пожелай е друг закон, стар закон. Желай да обичаш, желай да правиш Добро. Желай да бъдеш силен, желай да обичаш хората. Желай да свириш, да пееш, да не кряскаш, всичко туй го желай. Не туряй думата не – то е стар закон.

“Ще се наситят”, стр. 22; 170



Трябва да знаете, че постигането на вашите желания зависи от спазването на известни закони: За реализирането на физическите желания трябва да спазвате известни физически закони, за духовните желания ще спазвате някои духовни закони, а за умствените желания – умствени закони.

“Скритите таланти”, стр. 207-208; 91



Дойдете ли до съзнанието, там се желаят само възможни неща. Има възможни и невъзможни неща. Има големи и малки постижения и желания. Желай най-малките неща... Като мислиш за себе си, ти мислиш и за другите. Това е закон.

“Да оздравееш”, стр. 41; 191



Често хората проявяват желанията на животните. Разправя един господин, че имал две възпитани котки. Но един ден, на тия възпитани котки той донася една риба, прясна, дава им я. Едната котка хваща рибата за главата, другата за опашката, и двете теглят... Добре, но се случва по някой път, тия котки като теглят рибата, тя се скъсва. Но се скъсва така: онази, която държи рибата за главата, взема винаги повече от онази, която държи за опашката. Такъв е законът: че който държи нещата за опашката, винаги взима по-малко. Нишките, които излизат от мозъка към опашката, са по-силни.

“Господарят и на двете”, стр. 373; 119



При разрешаване на въпросите, мнозина излизат от своите желания и се стремят да ги реализират. За да реализираш едно свое желание, трябва да платиш два пъти повече, отколкото струва то. Ако не си съгласен да платиш, трябва или да отстъпиш, или да отложиш реализирането му.

“Любов към БОГА”, стр. 370; 103



Всяко желание трябва да се постигне. Как? Природата разполага с ред методи за това. Тя съдейства на човека. Защо? Това е в нейн интерес. Желанията не принадлежат на самия човек, но на обществото и на цялото човечество.

“Тънки и дебели линии”, стр. 249; 105



Всички желания са на мястото си, но те трябва да се реализират на своето време. Не стане ли така, човек се натъква на големи противоречия. Нищо в Природата не става произволно.

“На време и на място”, стр. 349; 82



Не казвам, че не трябва човек да пожелава, но в пожеланието да научи великия закон, по който да постъпва, т.е. да види дали това, което пожелава, е Добро за него, за неговите близки, за народа му, за цялото човечество и тогава да пожелава, защото не е важно само да създава жив организъм временно.

“Ще се приравнят всички по закона на Любовта и Мъдростта”, стр. 95; 208






НАГОРЕ