Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Българите

Политикани

Държавата
Алтернативен линк


Политикани




Мнозина от вас, българите изобщо, са политикани. И жените, и децата, и бабите са политикани, искат да знаят какво ще стане, кой ще успее в света.



Каквито имена да носят партиите, вие сами сте ги нарекли така. Всеки е свободен да има каквито ще възгледи. Политическият живот е външен, временен, преходен. Той не е нещо неизменно.



Колко е мъчно човек да бъде спокоен! Българите обичат да се занимават с политика. В Англия не се занимават с политика, в Германия се занимават с политика. Политиката е за политиците. Другите си гледат работата.



Дъждовните капки, които минават през пространството и падат на земята, запазват ли своята чистота? Защо не остават чисти? Условията на Земята са такива. Следователно, докато сте високо в пространството, ще запазите чистотата си, щом слезете в долината, ще се окаляте.



Помнете: в което общество или в която организация влезете, непременно ще се окаляте.



Казвам: освободете се сега от всички политически връзки. Мислете, че сте царски синове и дъщери. Вие сте хипнотизирани и до днес ви казват, че сте големи грешници. Не се обезсърчавайте, други са ви заблудили. Бог ви казва: „Деца, излезте от тая кал! Доста сте се забавлявали! Върнете се в плодната градина.”



Христос казва на учениците си да не поддържат никакви партии. Павел изказва същата идея в стиха: „В Христа няма нито елени, нито юдеи, нито скити”. Значи, който вярва в Христа, ще се благослови.



Всички партии крият нещо користно в себе си. Те първо уреждат своите работи, а после работите на народа. Една партия има в света, която има предвид благото на всички живи същества. В нея няма никаква корист. Тя е партията на Бога, всички останали партии са човешки.





НАГОРЕ