Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Българите

Хранене

Сатурн и Марс
Алтернативен линк


Хранене




Българинът яде повече хляб, за да стане по-мек.



Човек, като яде хляб, като мисли за източника, откъдето той произлиза, се свързва с онази категория слънчеви същества, които изпращат енергията си за създаване на хляба. Различни същества изпращат различни енергии от Слънцето и на специфични места. Има същества на Слънцето, които специално се интересуват от България. Те предвиждат за нея специален бюджет: колко жито, колко плодове да изпратят, колко деца точно трябва да се родят, колко хора ще се женят и колко ще умрат. Слънцето представлява една мощна съвкупност от светли разумни същества.



Българинът страда от преяждане. Ако яде по-малко, всичко ще се оправи. Като яде, да стигне до 20 хапки и там да спре.



Яде ли човек боб, той ще стане здрав, ще развие твърдост. Българинът много употребява боб, следствие на което е твърд в убежденията си.



Една от главните храни на българина е бобът. Искате ли да се ползвате от хранителността на боба, гответе го без приправки. Бобът не търпи никакви приправки. Варете боба с чиста вода и една-две глави лук, без дървено масло. Като го сварите, турнете малко сол. Турите ли дървено масло, вие ще го развалите. Бобът съдържа в себе си специално масло, което не се съгласява с останалите масла. Бобът не приема нито чушки. Сейте боба на чисти места, изложени на слънце. Никога обаче не яжте боб, който е седял в избите ви повече от една година.



Причината, загдето българите обичат да ядат кисело е, че те живеят в гъстата материя, за разработването на която са необходими киселини. И наистина, всеки българин казва: „Много работа имам за в бъдеще. Всичките ми работи са все недовършени.” За да станат плодовете на българите сладки, те трябва добре да се наторяват. В духовен смисъл под „наторяване” се разбира възпитание.



За да се отделят в стомаха повече киселини, трябва да ядете червен лук, пиперки, чесън, да се изпотявате повече. Тези лютиви български пиперки са за препоръчване.



Много хора, особено българите, ядат люти чушки. Лютивите чушки помагат против треска, но за здрав човек те не се препоръчват. Също така не се препоръчват и много кисели и сладки храни.



Казват, че някой учен открил в киселото мляко някакъв бацил, който продължавал живота. Аз пък зная едно особено мляко, което не само че продължава живота, но го и увековечава. Всъщност киселото мляко може да продължи живота с десетина години, не повече. Българите ядат много кисело мляко, но не живеят много, може да има тук-там някои, които да са живели до 100 години, не повече. В Англия един човек е живял 250 години, но едва ли се е хранил с кисело мляко. Други са причините за дългия живот. Ако човек има някакво възпаление и за да се охлади малко, киселото мляко може да помогне, но за продължаването на живота има една жлеза, която се намира зад ушите и ако тази жлеза не е развита, човек колкото и да яде кисело мляко, няма да живее дълго.





НАГОРЕ