Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Окултни принципи и закони - том I, 2005

МИР

Алтернативен линк


МИР




Щом дойде Любовта, мирът ще дойде. Щом отсъства Любовта, война ще има. Щом дойде Любовта, войната ще престане и мирът ще дойде.



“Божественият и човешкият порядък”, стр. 76; 176



Човек трябва да воюва за Доброто в света, но той трябва да знае как да воюва. Значи човек не трябва да бъде миролюбив. Ако въпросът е за мир, човек трябва да е в мир с Доброто, но не и със злото. Между Доброто и злото не може да има нито мир, нито съгласие, нито равновесие.



“Ден на Доброто”, стр. 111; 98



Някои казват: “Да примирим хората!” Не да ги примирим, но да ги научим на онзи велик закон, да бъдат миротворци.



“Миротворци”, стр. 8; 30



Любовта – това е най-голямата сестра, най-голямата дъщеря на БОГА, родена във вечността. Светлината – това е най-големият брат, също роден във вечността. Мирът – това е най-хубавото жилище, в което Радостта може да живее. За вбъдеще, ако искате да съградите своето тяло, своето жилище, Мирът трябва да ви дойде на помощ. Такъв е законът. И тогава Радостта ще влезе да живее в това тяло. Радостта е най-малката, най-любимата сестра, която всички галят. Дето има Любов, има и Радост. Дето има Любов, има и Светлина, има и Мир, а Мирът носи Радостта. Мирът носи жилището на Радостта. Ако нямате Мир, Радостта никога не идва на Земята. Тя не идва без да сте ¢ приготвили жилище. Любовта, Светлината и Мирът са отстъпили най-високия връх на Земята за Радостта.



“Пътят на ученика”, стр. 26; 59






НАГОРЕ