Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Окултни принципи и закони - том I, 2005

ИКОНОМИЯ

Алтернативен линк


ИКОНОМИЯ




Да бъде човек голям, силен, добър, учен, това са насоки в живота. За да придобие тези качества, човек трябва да разполага със съответните сили, които равномерно да разпределя.

“Насока на живота”, стр. 63; 72



Прилагате ли Великия Божи закон в живота си доброволно, без никакво насилие, вие първи ще се ползвате. Вие трябва да приложите този закон доброволно, без никакво насилие. Приложите ли го така, вие ще изразходвате малко енергия. Защо? Понеже съпротивлението е малко. Колкото по-малко е съпротивлението, толкова по-малко енергия се изразходва.

“Новите веяния”, стр. 168; 85



Това, което е непотребно за тебе, е потребно за друг някой. Запази го, не го хвърляй вън.

“Условия и възможности”, стр. 121; 93



Това, което се пълни лесно, лесно се излива; това, което се пълни мъчно, мъчно се излива. Добре е да се спазва законът на икономията, но не всякога този закон е полезен.

“Доволен и благодарен”, стр. 106; 193



Скъсявайте нещата. Нека всичко в света бъде по-късо. Това е най-малкото Добро, което може да се направи. Яжте толкова, колкото трябва – ни повече, ни по-малко. Пестете времето, пестете енергията.

“Малкото Добро”, стр. 309; 192



Онзи, който трябва да се научи на закона на икономията, трябва да стане сиромах.

“Вземи детето”, стр. 16; 96



Да опростяваш живота си, това значи, да се помиряваш с трудностите, т.е. да спазваш закона на икономията.

“Проводници на Любовта”, стр. 40; 101



Коя е причината, че някой умира преждевременно? Това се дължи на закона на икономията. От гледище на този закон, Природата решава кой човек да умре преждевременно. Следователно и обезсърчаването се определя от закона на икономията. Когато е радостен, щастлив, човек яде много, облича се хубаво, гуляе, за нищо не мисли. Природата като види, че той пилее средства и енергия, изпраща му едно страдание, да го стегне. Той се обезсърдчава, не му се яде, не му се работи, не му се живее. Щом се осъзнае, Природата го освобождава от своите клещи.

“Пътят на енергията”, стр. 22; 114



За человека има запас от енергия да живее хиляда години. Хората умират преждевременно от неправилно живеене. Понякога има икономически причини в Природата: ще умре дядото, за да живее детето, или обратно – детето умира, за да живее дядото; има замяна, това е икономически закон в Природата.

“Закон за изменение”, стр. 104; 204



Колкото птиците повече носят своите дрехи, толкова стават по-хубави. Някое перце като падне, друго изниква. Ако пазите този закон, то вашите дрехи няма да се изтриват.

“Носители на новото”, стр. 114; 207



БОГ не обича да иждивяваме излишна енергия. Там се цени и най-малката енергия.

“Божествената усмивка”, стр. 263; 163



С най-малко разходи – по възможност по-големи придобивки.

“Както светът дава”, стр. 30; 80






НАГОРЕ