НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

31. МОЛБА НА ЧЛЕНОВЕ НА ВЕРСКА ОБЩНОСТ БЯЛО БРАТСТВО, БУРГАС ДО МВР-БУРГАС

Материали от личния архив на МИНЧО СОТИРОВ ТОМ 25
Алтернативен линк

31. МОЛБА НА ЧЛЕНОВЕ НА ВЕРСКА ОБЩНОСТ БЯЛО

БРАТСТВО, БУРГАС ДО МВР-БУРГАС


за връщане на иззета книжнина, 6 януари 1958 г., Бургас


До др. Началник на

Градско Управление МВР

Тук


МОЛБА


от членове на Верска общност "Бяло Братство" - гр. Бургас,

ул."Републиканска" № 44


Другарю Началник, На 6.XII.1957 г. органи от Вашето ведомство направиха обиски в домове на членове от общността и в служебната сграда на Братството, откъдето иззеха със съответни протоколи: книжнина и портрети от Учителя Петър Дънов, вестници, списания, архивни материали и лични записки (тетрадки) и лична кореспонденция.


При провеждане на обиските, служебните лица проявиха високо служебно съзнание и внимание към нас, което ни даде добър отзвук и уверение, че на нас, на обществото ни не се гледа като на врагове, но обиските и изземването е продиктувано от някакви донесения и властта прави свои проверки.


След като изтече 1 месец и ние си имаме редовни служби както и преди, ние с настоящето запитваме за съдбата на нашата иззета книжнина, тъй като тя е може да се каже 1/2 от нашия религиозен живот и религиозна свобода, осигурени ни с известния член от Димитровската конституция на Народната ни Република.


Като се надяваме, че ще ни осветлите как и къде да се отнесеме по тоя случай, ние оставаме с най-добри почитания! Гр. Бургас, 6.1.1958 г.   


С почит:


За обществото: /подписи/

Ръководител: Иван Бойчев

Домакин: Кралю Кралев

Членове: И. Ченкова, П.К.Кулиш



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ