НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

18. ПИСМО ОТ БРАТСКИЯ СЪВЕТ, СОФИЯ ДО ПЕНКА Д-Р СТАНЧЕВА

Материали от личния архив на МИНЧО СОТИРОВ ТОМ 25
Алтернативен линк

18. ПИСМО ОТ БРАТСКИЯ СЪВЕТ, СОФИЯ


ДО ПЕНКА Д-Р СТАНЧЕВА


за фонд "Даровити младежи", 25 декември 1945 г., София


(подписали: Тодор Стоименов, Никола Антов, Жечо Панайотов, Манол Иванов)


(машинописен текст)


София, 25 декемврий 1945 г.


Бургас


Любезна сестра Пенка Д-р Станчева


Заедно с настоящето Ви изпращаме правилника за фонда "Даровити младежи", основан при Братството. Този правилник е одобрен в тази му форма от Братския съвет в София, съгласно мандата даден му на събора тази година.


Надяваме се, че през настъпващите празници ще Ви се отдаде случай да поканите братята и сестрите от кръжока Ви /както и в кръжоците из селата в околията/ да внесат по някоя сума за засилване средствата на фонда. Доста подходящи дарители за фонда се указаха нашите братя и сестри, които празнуват свой имен ден или рожден ден. Вместо да изхарчат суми за прекалено тържествено празнуване, отделят и по една сума за фонда "Даровити младежи". Също и тия, които имат някакъв радостен случай в живота си /женитба, родено дете, нова служба, материална сполука и пр./


Разчитаме, че и Вашето Братство ще бъде винаги в подкрепа на тази идея на взаимопомощ в Братството ни, като по този начин ще можем към идния Великден, например, да видим, че са се събрали достатъчно суми и да Ви поканим да посочите и Вашия кандидат, ако имате такъв. Добре е Братството Ви да си определи ден в годината, когато всеки да внесе каквото може за фонда "Даровити младежи".


Когато се реши избирането на кандидат, ще Ви изпратим формуляр за попълване данните, които трябва да се знаят за всеки едного.


Приемете поздрав от всички ни:


За БРАТСКИЯ СЪВЕТ:


подписали: /Т. Стоименов, Н. Антов, Ж. Панайотов, Манол Иванов - домакин, Коста Стефанов-счетоводител, Симеон Симеонов - юрист и музикант/



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ