НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

165. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 25 септември 1930 г., Бургас

Минчо Сотиров, писма ТОМ 25
Алтернативен линк

165. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ


25 септември 1930 г., Бургас


Б.Л.Н.П.Ж.


Учителю,


Пожеланието на сънаследниците на Добруджанския общонаследствен имот, в с. Бетаново, общ. Спасова, окр. Калиакра, предстои ми може би до 2-3 дни да отпътувам за Добрич и уредя висящите въпроси: а) отдаване имота под наем - трябва да се потърси и намери наемател; б) възвръщане заграбено от съседа сем. Кудеви около 560 дка. земя, които предал като свои на държавата и в) уреждане въпроса с ликвидацията на полско селските имоти, според изискванията в аграрния закон в Ромения (не съм осветлен засега в какво стои тая ликвидация - срока бил до 5 октомври).


Моля Учителю, това ми предстоящо пътуване в Ромения, Добрич и Кюстендил и някои села, да бъде за Славата Божия. Благословете и съдействувайте - без Тебе Господи нищо не можеме да сториме!


При това ми пътувание, наложи се да се отбия в Сливен - да се снабдя с документи от ликвидацията при 3 пех. Полк, че съм отчетен по една сума 7 700, а сега пак ми я искат и за да се снабдя с паспорт, трябваше да внеса депозит 700 лв. С тоя документ ще трябва впоследствие да се явя във Финансовото министерство и Върховната Сметна Палата - София - след завръщането ми от Ромения и се уреди окончателно и там тоя въпрос.


Наложи се от Сливен да мина и през Русе - за записване Матейчо - синът в столар. дървод. училище - биле отказали да го запишат според съобщенията от бр. Мат. Градинаров. Необходимо било срещата ми с директора - причина неизвестна. И от Русе трябва да отива във Варна за заверка паспорта ми и отпътувам през граничния пункт Оборище за Добрич.


Ако и претрупана работа, със съдействието на Господа вярвам всичко ще се уреди и да бъде за Славата Божия уредено и на време.


Учителю, благословете и съдействайте ми за успех в предстоящата работа.


С.П.Б.Л.Н.П.Ж.


Целувам Десницата Ви Учителю!


В.В.В., предан, послушен ученик Минчо Сотиров.


Бургас

(Юпитер), 25 септември 1930

ул. "Цар Симеон" 27



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ