НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

89. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 22 септември 1918 г., Вардище

Минчо Сотиров, писма ТОМ 25
Алтернативен линк

89. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ


22 септември 1918 г., Вардище


КОМАНДИР   

На

3-и ПЕХ. БДИНСКИ ПОЛК

(печат)


22 септемврий 1918 г.

Вардище


Учителю,


Получих последното писмо по капитан Игнатиев. То вля както всякога силна струя на жизненост. Изглежда, че сегашното психично състояние е много натежняло, та се отразява и на мен, който се смятам готов, бодър, мъжествен да устоя на всички изпитания. Последните събития на фронта, неуспехите, резултатите на наши грешки ще дадат и дадоха своя резултат и върху вътрешността и върху добрите труженици, които се стремят да вървят само в пътя на Божествените закони.


Иска се усилия от по-силните, за да се въздействува на слабите и парира тяхното малодушие, докато не е дало своя отрицателен резултат.


Аз напълно вярвам Учителю, че както всякога и сега не ще оставите на нови изпитания избрания народ. Ще му съдействувате, за да изпълни своята мисия за Славата Божия и въдворяване Царството Божие на Земята. Частно за нас, винаги и сега разчитаме Учителю на Вашето съдействие, за да се запази духа в нас, в полка и се възвеличи Името Господне в делата ни - в делата на сподвижниците в пътищата Господни. С Вашето съдействие ще работим на Божията нива.


Целувам Десницата Ви и заради всички.


Ваш верен, послушен, предан ученик.


P.S. Днес ме събудиха в 4 ч. пр. пл. Станах и направих що Духът ме ръководи, макар че бях легнал към 1 часа. Със ставането, Вий като че бяхте и ми казахте: "Положението се поправя." Разбрах че е за фронтовата паника.


Минчо



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ