НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

78. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 9/22 март 1918 г., Вардище

Минчо Сотиров, писма ТОМ 25
Алтернативен линк

78. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ


9/22 март 1918 г., Вардище


9 стар стил/22 март 1918 г.

позицията

Вардище


Учителю,


Встъпвайки в Новата благодатна Господня година, поднасям Ви моите поздрави на послушания, вярност и преданост пред Господа! С Вашето съдействие ще бъда примерен труженик в Божието дело на Земята, скромен съработник на Божествената нива и смирен ученик при прилагане Божествените Истини в живота.


Съдействувайте ми както всякога. Помощта ми е от Господа, Неговият жезъл и Неговата тояга, те ме утешават.


Учителю, както знаете вече сме от 15-того наново на старата ни позиция преди Бр. Дол - Търново с едно удължаване на позицията вдясно на "Червената стена" - по крайния й източен скат, надвесен над Търново. Две дружини в 1-а линия и една във втора.


Вярвам Господи, че това е за Славата Твоя, а гдето е Славата Ти, там е и доброто на полка. Преди да тръгне полка от местоквартироването гдето бе на почивка, с получаване заповедта, че отива на същата позиция, появило се е частично брожение, недоволство, защото отиват на същата позиция - друга искали. Старата им давала мрачни спомени. Но после поутихнало и сега с помощта, съдействието Божие всичко считам, че се успокоява. При все това има заведено дело, заведено и се продължава следващото. Така заварих всичко. Моята молба е дано не е имало нещо сериозно и се подложат на смъртно наказание някои крехки души, които биха могли вярвам да бъдат добри чада Божий. Но да бъде волята Божия.


От Бургас ходих в Сливен (2 дни). Посъбрахме се и хвалихме Господа. Марша "Братство единство" дадох в Сливен и Ямбол.


Посъбрахме се и в София. При минаването ми от Бургас, същият предадох Вашия поздрав на приятелите - всички са от Учителя. Събрахме се и благодарихме.


В Кюстендил отидох на 12-того (същия месец).


Бях при главнокомандващия Генерал Жеков. Говорихме около 1% - от 3% - ч. сл. пл. Каквото Бог ми дозволи казах смело всичко онова що трябваше да се каже, изхождайки от мисълта да дам светлина. И в истина изложих всичко онова що ми тежеше. Резултата вярвам ще бъде много добър за полка - за Славата Божия, за прославлението Името Божие.


С идването ми в полка всички ме очаквали с трепетност. Вярвали, че нося нещо много велико със себе си. Налице засега е успокоението, която облада всички.


Сподвижници в Божието дело в полка се увеличават. От 9/22 почва работа - изпълнение на наредба малка, група 7 офицери - седмия в групата считам себе си. Жадни души.


Възприеха с радост всичко що се определи за изпълнение - определи се вярвам от Духът.


Наредбата е в следния ред ежедневно сутрин и вечер, по възможност с изгрев слънце - най-късно до 9 часа - според службата:

1. Спрягание на глагола "мога" - 6-те слънца

2. Вярванията - 6

3. Добрата молитва и размишление върху нея

4. Псалом 91

5. Псалом 23

6. Псалом 133 - срещу нас е 58 франц. полк

7. Господнята молитва (по Матея 6; 9-13).

Освен това дадох им и следующето:

1. Плодът на Духът - размишления, упражнения за вселяване и развиване 9-те Му блага в себе си.

2. Любовта - за развиване в себе си, ...

3. Размишление върху закона: "Човек трябва да мисли, разсъждава и върши волята на своя Небесен Баща. Неговата Любов да му бъде закон. Волята Божия, Царството Божие, Славата Божия - цел в него самия."

Размишление върху числа 6, 23-26;


Размишление върху числа 10; 35-36.


Учителю, Моля благословението Господнеза успехав новоначенатото тук подвизаване в Господа.


Моля за Вашите упътвания. Групите са: подпоручик Илия Данчев (Кула), поручик Николай Георгиев (Видин), поручик Арон Мамеров (Русе), поручик Георги Маслинков (София), к-н Александър Игнатиев (Видин), подпоручик Николчо Хлебаров (Ямбол). По волята Божия очакваме благословение благодатта Господня за успех и разширение делото в полка.


Целувам и заради всички Десницата Ви! Ваш послушен ученик М. Сотиров


Съзирам че ще има сподвижници и измежду подофицерите и войниците, но гледам да се заздрави новообразувалата се - ядрото. С нами Бог. Целувам заради всички десницата Ви.


Вашия верен, предан, послушен ученик

Минчо Сотиров.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ