НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

10. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ; 31 август - 2 септември 1924 година

Минчо Сотиров ТОМ 25
Алтернативен линк

10. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ


31 август - 2 септември 1924 година


БРАТСКА СРЕЩА НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ


Просия у нас в Братството да няма, не трябва, а работа се иска. Просията в нас е безобразие - то обезобразява човека.


Вие сте в света и не можете да посветите всичкия си живот само за Бога. 90% за вашите нужди: прехрана и пр. При сегашните условия на еволюция, много души има, които мъчно се повдигат.


От провинцията всички вие трябва да разпространите своите знания навън, по-широка общност с обществото, време е да заработите и навън от нашата среда и вашите знания да ги дадете и на света, гдето няма морална устойчивост. Пречките, които сега ни се правят са временни: Салон не дават, беседи пречат и др.


Вашите въпроси вие разрешете, а духовните въпроси оставете на Мене, Аз ще ги разреша.


Знаете ли какви трябва да бъдат отношенията на мъжа към жената? - Абсолютно чисти един към друг. Това е съдружие и се иска да бъдат взаимно честни. Това аз наричам чистота. Нечистотата в един дом води към разрушение. А в едно духовно общество не само чистота, но е потребно и абсолютно доверие.


Няма народ, който да не е пометен заради противението си на Божието дело: Асирия, Вавилон и колко други култури са пометени.


Там дето има много електричество, Земята е гола, камъни, даже мъх не расте, а растителност няма никаква, а под повърхността има буйни текущи води. Водата привлича, урегулира движението на електричеството.


Там, гдето има магнетизъм, има хубава буйна растителност, трева зелена и текущата вода е тиха, спокойна. Магнетизма глади, оглажда повърхността.


Ще вложите в себе си НИКАКВА ЛЪЖА, и по Божественому ще ликвидирате сметките си. Ние живеем за Бога и умираме за Бога, живеем един за друг, но за да изявим Божията Любов.


В сегашния строй ЛЪЖАТА има гражданство, и това е едно нещастие. Тия малките грехове са, които съсипват живота! Тия малките грехове с време причиняват големи пакости, в бъдеще. Лъжа да нямаш в себе си.


НЯМА СЛУЧАЙ, КОЙТО ДА Е КАЗАЛ ЕДНА МАЛКА ЛЪЖА И ДА НЕ Е ИЗГУБИЛ ПОСЛЕ МНОГО.


ТРЯБВА АБСОЛЮТНА ЧЕСТНОСТ В ДОМА И НАВЪН.


И СЕГА A3 БИХ ЖЕЛАЛ ДА СЕ ТУРИ В БРАТСТВОТО ОБРАЗЕЦ НА ЧЕСТНОСТ.


Человек може и в истината като преувеличи, да каже една лъжа. Затова, когато говорите, трябва да бъдете буден, защото невидимия свят следи и трябва да си дадете ценз на всяка една дума. И тогава жената ще те обича, децата ти ще те обичат. Божественото вътре във вас ще ви спаси.


Лъжата е започнала от ангелите, които са паднали. Лъжата не е в акта да вземеш нещо, което не е твое.


В животните има голяма лъжа. В мравите, пчелите няма морал.


Человек сега е дошъл да изправи всички свои погрешки от най- далечното минало, от всичките царство, като е бил в тях. В един живот може да си изправите всичките погрешки на животинското си състояние.


В сегашния строй не трябва ни даже министър да ставаш - ще те хвърлят в затвора. Ни търговец - ще те хване член от закона. Никога не се е прилагал така силно кармическия закон, както сега и особено в Русия. Богатите станаха бедни, а бедните станаха богати. Това е резултат на лошите отношения по-рано в Русия.


България е пълна със заровени пари, но не е морален закон да се изровят. Умрелият си ги пази - те са негови.


Братя с братя не се сдружавайте за търговия, а с външни хора се сдружавайте. От тях поука ще почерпите.


Много от нашите братя трябва да минат през дисциплината на света, и тогава да дойде при нас да го лекуваме. Направо като идват при нас, омързеливат се. Като влезат първом в света, ще придобият опитност, която ще ги ползува като дойдат при нас.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ