НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

280. Учителят се разделя с ул "Опълченска" № 66

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

280. Учителят се разделя с ул "Опълченска" № 66


Ако всяка година човек запазва формата си, ще има 120 форми, но все един човек ще е. Цялото човечество са формите на един човек. Ангелите ни виждат като много малки - паяци, и като не могат да влязат в нашето съзнание, не се интересуват от нас. Те се интересуват от нас само дотолкова, доколкото сме им били полезни. Но Бог влиза в положението на всяко същество и му помага - интересува се от него.


Бащата и синът са пълна и празна чаша. Бащата като капне няколко капки в чашата на сина, тя се напълва, а в човешката любов чашата вода се изпарява. Става преливане от чашата на бащата в сина и обратно."


Един следобед Учителят отиде до София с такси и донесе по чифт обувки на брат Темелко, на сестра Косена, дъщеря му, и на брат Колю Драгнев, който бе пощальон и помощник - връзка на Учителя със София. По-късно ми казаха, че Учителят е раздал вещи от багажа си на ул. "Опълченска" 66, на някои братя. Подготвял се е за 27 декември, което време наближаваше. (Забележка: Виж "Изгревът" т. Ill, с. 27-28, №18J


В.К.: На с. 34 вие споменавате, че Учителят отива в София на ул. "Опълченска", за да си вземе сбогом. Знаете ли коя дата? Самотогава ли е напускал Мърчаево? Весела: Само веднъж напусна Мърчаево. Донесе някои вещи, които даде на някои хора.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ