НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

278. Един създава материалните светове, а друг ги организира

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

278. Един създава материалните светове, а друг ги организира


Злото е първична енергия, тя създава материалните светове, а вторичното ги организира и облагородява. Злото произтича, когато те лишат от Божественото благо, а доброто, когато ни го дават.


Остави човека да се развива, както Бог го е направил - дай му подбуждение да развива своята свобода, не му предавай твоята. В самовъзпитанието само поддържай Божественото в човека. Който си е нервен, остави го да си е нервен.


За да предаваш вегетарианството, първо ще накараш децата да обичат растителното царство и ще станат вегетарианци, а ако обичат органическия свят - месоядци са. Каквото обичаш, това ядеш.


Горчивото стимулира, предава нещо, а сладкото подкупва. И най-лошото, което човек прекара, е пак добро. Налягане е страданието. Има нещо, което човек търси. Най-високото състояние е най-близо до най-нисшето. Имаш радост от една златна монета, тя съдържа нещо Божествено, което излъчва и те радва. Вземат ти я, веднага се озлобиш.


В невидимия свят, когото любиш, само веднъж можеш да го видиш, спорове няма. Там външно са еднакви. Хората външно са различни, а вътрешно еднакви.


Ако не се освободиш от злото, ще умреш, ако се освободиш, ще живееш.


В силните неща ти се проявяваш, защото ги владееш, няма нужда от Божия защита там, а в слабото в тебе, Той се проявява и те пази.

Само свободният може да живее в рая.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ