НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

224 а. Първата мисъл, първото чувство, първата любов определя целия ход на живота

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

224 а. Първата мисъл, първото чувство, първата любов определя


целия ход на живота


Мнозина са ме гощавали, но само един, както ме е гощавал, ще помня. В света едно добро, ако направите както трябва, стига ви. Първата хапка определя цялото ядене. Първата мисъл, първото чувство, първата Любов определя целия ход на живота. В света иде сега един момент, в който ще се определи нашето бъдеще, не трябва да спите. Ако ума, сърцето, душата не са готови - няма да се ползвате. При Бога да живеем. Искайте едно добро, което всеки може да ви даде -и слънцето и въздуха, и дървета, и камъни, и земята и житото! Големи работи сте искали и вършели. Ева като Бога искаше да стане. Не искайте от хората това, което вие не можете да дадете.


Радвайте се на онова, като имате. Светът за музика не е готов, но умът, сърцето и душата ни е готова за музика - да се внесе музиката като вътрешно възпитателно средство.


14 е закон на жертвата, 15 е разколебаване на злото, 16 - кулата се събаря, 18-несретно число, 19-работи вече. Числата 3,6, 9 работят за българина. 19- заключение на една Божествена епоха. 9 - най-умната дъщеря и най-умният син. 1 - Бог - да вършите Волята Му. 8 - Божественият Дух - и горе и долу движение. 19 - най-правилните отношения между сина и бащата - синовни и бащински. Великото малко и великото голямо образуват най-голямото щастие и радост на небето и на земята.


Разумът се занимава с това, което е минало, с последствията на нещата. Любовта е това, което е причинно. Тя действа в настоящето и създава нещата. Живот има в нея. В момента, когато почвам да обичам, аз оживявам. Новото учение е да се запознаем с Любовта, тя ще ни даде светлина и ще ни даде Мъдростта, която ще ни даде свободата и запознае с Истината. Окото да е будно и чисто, да не се захласва и влюбва.


Мисъл без съмнение, чувство без корист, действие без петно е душата, великото, Бог. Тогава човек престава да е отделен, той е в общото - Едно с Отца. Правилното проявяване на ума, сърцето и волята дават израз на душата, а ръководството на душата е Духа, а Духът е проявения Христос, Самият Христос. Човек е фокус на най-великите работи - в него всичко се пресича. Животът трябва да върви с бързината на Любовта. Любовта е плод на Духа, а плода на плътта - обяснява последствията.


Тактът на космоса регулира сърцето 72 удара, 72 ученика.


Девата държи връзка между Духа и душата."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ