НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

213. Долу идолите

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

213. Долу идолите


Целият сегашен свят трябва да се освободи от своето идолопоклонство. Нас идоли ни заповядват, не ни заповядва Господ. Където Бог е поставен на място в ума, човек силен и мъдър става, духът мощен става.


Христос всяка сутрин като светлината иде, а хората Го чакат в облаците да дойде. Аз ви говоря за един Христос, Който ще дойде без облаците. Сега войната е в облаците. Когато всеки постави Бога на място, ще има братство и равенство.


Идването на Христа в света е раждането на Новата Епоха. Когато поставиш Любовта в ума си, сърцето, в душата и духа си, цяла епоха ще бъде. Поставете Любовта на място, за да бъдете наследници на всичките блага - ще ви се отвори целия свят и на слънцето ще идете.


Трябва силна мисъл, силно чувство и силна воля да създадете аура - Божественото около себе си да ви предпазва.


Остават трите: Любовта, Вярата и Надеждата - Вярата и Надеждата да са ръце на Любовта, която върши работата си."


След Паневритмията занесох ориз на Учителя, а Той ми каза: "Долу идолите! Човек ще обича Един - Господ, а Той - всички. Човешката любов е малка росна капка, която се изпарява. Любовта към всички е Божественото."


Учителят ми даде хляб. "Като цениш нещо, то расте, като не го цениш, то се отнема. Благодарността е мерило, че цениш, а недоволството е мерило, че не цениш."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ