НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

169. Защо ревнуват сестра Весела за музиката?

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

169. Защо ревнуват сестра Весела за музиката?


След изгрева не останахме на върха, покрит с гъста мъгла. Прибрахме се в топлата стая, в която бумтеше печката, пълна с борови дърва, докато навън задуха силен вятър и понесе тъмните облаци към низините. Целият ден мъглите, гонени от силния вятър пробягваха пред прозореца, за което Учителят каза: "Тъмните духове нямат опорна точка къде да спрат, та се разнасят навсякъде". Брат Неделчо ми каза през деня, че към полунощ Учителят, Който спял до него, седнал и му заговорил: "Защо ревнуват сестра Весела за музиката? За нея музиката е като дишане". Всъщност, силното ми натоварване вечерта, когато пях, бе непоносимо за мен и дали качването ми на върха не бе единственият отдушник, който интуитивно бях разбрала и тръгнала сама в мъглите? Вечерта бяхме с Учителя в стаята Му, където имаше три легла. Той бе легнал на едното легло в бяла риза и бяла жилетка и дълго ни говори. Бяхме четири души с Него. Газената лампа хвърляше бледа светлина върху лицето Му и Му придаваше неземен вид.


"Реално е това, което ти си възприел и като го предадеш някому, той го възприема. Сянката не може да се предава, тя не пътува, не прониква съзнанието и пространството.


Не че нещата са далеч и близо, та ги виждате, ами факта, реалното е, че вие виждате близо и далече. Слънцето е една педя далеч от теб - вътрешна близост, а външно е 92 милиона мили от земята. Разумните същества, които се обичат, се привличат, значи пробудени са. Слънцето привлича земята и посредством нея и нас привлича.


Във физическото съзнание имаш опорна точка, като минеш в друго съзнание пак ти трябва друга опорна точка. Разумните същества на Луната привличат хората и земята.

Като мислиш за слънцето, ти си свързан с него и си толкова голям, колкото слънцето. За всяко същество се държи точна сметка в архивите какъв кредит му е даден. Ако едно същество има нужда от основа, дават му повече наследство по майчина линия, според нуждата му. Ръководителят му избира родители и какво трябва да вземе от всеки - ръководителят му се грижи за това.

Свободна воля имаш да направиш добро или зло, но от миналото ти, от кармата ти зависи какво ще правиш. Всъщност ти определяш свободната си воля как да се прояви - според заслугите си от миналото."


На мен каза, че вървя по бащина линия и че досега родителите ми са имали голямо влияние върху мен, от което вече се освобождавам.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ