НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

163. Човек има тела, с които да се съобщава с другите светове

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

163. Човек има тела, с които да се съобщава с другите светове


Поетът тъй да облече цветята, че те да започнат да му говорят. Те са възвишени същества, слезли да поучат хората. Хората щяха много по-твърди и груби да са, ако нямаше цветя.


Има интервали, които скъсват струните. Главното е да дадеш подтик на един човек, да поникне ядката на ореха в него, не гледай черупката му. Дървото е в семката. Да имаме Любов, тя ще говори на другите не с думи, а с поглед, с еманации, ще се разпръсква. Любовта не е наша. Да дойдеш до положение нищо да не те дразни и изкарва из хармония в себе си.


Нашата задача е да будим Любовта, Божественото в другите.


Кои са наши? Които приемат Любовта и предават Любовта, са наши. Толстой е писал много хубави работи за Любовта, но тя е обвита в много обвивки, които трябва да се свалят. Как да обичаме и да сме добри - това е въпроса. Добрият човек привлича възвишени същества, които и на него и на другите помагат. 7 X 7=49 - седем тела и седем чувства - четиридесет и девет чувства има човек, с които да се съобщава с другите светове. Един ден човек ще го питат за същественото. То сега още се започва. А същественото и реалното е Любовта. За сега тя прави всичко - тя щади, примирява, насърчава хората. Над нас още не може да се приложи силата. Божията Любов дава условие за развитието на нашите души. Тя ти дава живота, а ти взема безлюбието.


Цветовете са пътища, по които да тръгне черния цвят. Когато се пробуди психическия живот, ти виждаш трептящи цветове: червен, жълт и т.н.


Любовта да влезе в нас и никога да не ни напуска, да я предаваме навсякъде.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ