НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

130. Дяволът няма да го пъдиш, ще го туриш на работа

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

130. Дяволът няма да го пъдиш, ще го туриш на работа


Когато теб лично те засягат, мълчи, тих бъди, но за Бога ще се застъпиш, смел ще си. Кажете на човека, че не трябва да го прави, да не хули Бога. Някой мисли, че физически като е до мен, ще придобие нещо. Колкото сме по-близо физически, толкова по-зле.


Има две течения в света: едното излиза от центъра към периферията, а другото - от периферията към центъра -това е кръвообращението. Някога, като се навеждате при гимнастическите упражнения, вие приемате венозно течение от земята, то е като корените на растението. Когато гъстотата на материята е пред вас, вие приемате венозно течение от земята, а когато се издигаме нагоре - взимаме артериално течение. За да разберем Любовта, трябва да имаме едно артериално течение - гъстотата да е зад нас. Но неизбежно ще дойде и другото, венозно течение. У всички ви е скрит дявола, та като ви бутнат някъде показвате своята отрицателна природа. Злото трябва да го подчиним, да му заповядваме в нас вътре, тогава сме свободни.


Второто от шестте първи упражнения показва, че сте били растения с корените - главата, надолу.


Сега обърнете страната към Бога. Упражнението показва, че като се повдигате нагоре имате желание да служите на Господа. Аз изпъдих дявола, искам да изпъдите дявола вън от себе си. Досега 8000 години сте му служили, сега той ще ви служи. Дяволът, щом се убеди, че може да му заповядвате, става отличен слуга. Дяволът няма да го пъдиш навън, а ще го туриш на работа. Гордостта препятства на човека. Тя първоначално е била самоуважение, но после се е изродила. Ония блага, които са дадени на човека, трябва да ги пазите. Когато мислиш, че си повече от другите, то е гордост Всички нещастия идат от безлюбието - гордостта. Щом се наруши твоят мир, нямаш любов. Любовта изключва всички противоречия и всяко безсилие. Всичко лошо се изключва. Истината говори само онзи, който й се подчинява. Тя е обща. Аз зная цялото бъдеще, но ако не ме обичате, няма да ви го кажа - то ще е по-лошо от това на евреите, ако не ме обичате. Вашата непреодолима любов към Бога да ви направи всичко да обикнете."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ