НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

70. Само на силните се дават трудни задачи за разрешаване

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

70. Само на силните се дават трудни задачи за разрешаване


При една среща Учителят ми каза:


"Няма неразрешими задачи за Божията Любов и Мъдрост. Тя всичко правилно разрешава. Срещаш препятствие, то е един изпит за силата и геройството ти, за ума и сърцето ти. Ако се уплашиш, ако се изпълниш със съмнение, омраза и недоволство, ти не разрешаваш правилно задачата си. Ако трудностите на земята те озлобяват и спъват, не живееш в Любовта. Любовта превръща простите камъни в скъпоценни, изпитанията - в духовна сила. Как се извършва този процес? Когато виждаш Мъдростта във всичко. Когато се ползваш от страданията и трудностите в живота. В превъзмогването развиваш силата на духа си. Колкото по-трудни задачи разрешаваш, толкова по-силен ставаш. Само на силния се дават силни задачи. Защото зад всичко и над всичко стои Великата Разумност, която има за цел повдигането ти. Ако Бог ни повдигаше механически, само със своята сила без нашето участие, ние щяхме да сме слаби, безволеви същества. Бог иска от нас сила, съзнание и твърдост - устойчивост. Колкото по-силно вятърът превива дъба в полето, толкова по-як става той. Тревичката едва се поклаща от вятъра, но и едва се подава над земята. Трева или дъб искате да бъдете? Тревата спокойно живее. Колкото по-високо се изкачваш в планината, толкова по-силна е бурята. В тихата долина ли искаш да останеш, с тесен кръгозор, или копнееш за високия връх с безкраен кръгозор? Имаш избор."


В.К.: На 69 страница тука този цитат откъде е, от вашия дневник, от вашите тетрадки, тези цитати тука, които са обозначени. Весела: Това е от Учителя. Думи от Учителя. В.К.: Тези са от Учителя? Весела: Да. В.К.: Те откъде са извадени, от вашия дневник? Весела: Аз съм писала в тетрадки бележки. След всеки разговор с Учителя аз се връщах в къщи и записвах, което запомнях. И след това преписвах някои мисли. В тази книга има много преписани от тетрадките.


В.К.: Сега, аз искам да задам въпрос. Вие на самата лекция ли си водехте бележки или след като се връщахте? Весела: Като се върна, защото Учителят говори. В.К.: Да. Весела: И аз не мога да го задържам с писане. В.К.: А-а, това са от вашите лични разговори с Учителя? Весела: Моите лични разговори с Учителя. В.К.: Аз разбрах от беседи. Весела: He. В.К.: Значи това, което е написано в кавички са думи на Учителя. Весела: Думи на Учителя. В.К.: От вашите лични разговори. Весела: Да, да. В.К.: А-а, това е вече съвсем друго. Весела: Аз имах много лични, тетрадки, на много места съм преписвала разговори. Каквото съм запомнила. В.К.: На мен ми направи впечатление, че това са думи на Учителя, и се чудех аз дали са от вашите тетрадки или са от беседите взимани. Весела: Не, това е от частни разговори. В.К.: От частни разговори. Значи, въпросът е ясен. Значи вашите тетрадки придобиват голяма ценност. Весела: Да. Записвала съм всичко там.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ