НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3.2. Кореспонденция

ТОМ 24
Алтернативен линк

3.2. Кореспонденция


София, 4.XII. 1934 г.


Ул. "Оборище" 103


Уважаема Госпожа Стоянова,


Радвам се, че съм приета за кандидатка-членка на Съюза на българските писателки.


Искат се от мене бележки за литературната ми дейност. Още от 1914 г. съм писала и превеждала за разни вестници и списания, като вестниците: "Русенско ехо", "Ратник", "Знаме", "Мир", "Женски свят", "Зорница", "Летопис", литературния брой на в. "Таймс" и пр.; списанията: "Духовна обнова", "Младежки вестител", "Християнски свят", "Всемирна Летопис", "Икономия и домакинство", "Подвиг" и пр.


Влизала съм в редакционния комитет на в. "Зорница", самостойно съм редактирала три години сп. "Благодат" и осем години "Детски другар", като почти всеки месец съм превеждала или писала оригинални статии или разкази за тях. Издадена е била в отделна брошура сказката ми: "Най-красивият източник на мъдростта". Държала съм множество сказки върху религиозно-етични и литературни теми, като: "Лонгделоу-живот и творчество", "Религията и жената", "Могъществото на волята", "Проблемата на нашите страдания", "Нашите идоли", "Философските идеи на Григорий Петров върху религията и живота", "Политическите права на жената", "Войната" и др.


На съюзни събрания (с изключение на празници) след 5 S ч. не бих могла да идвам, поради английските ми курсове. Ще Ви благодаря, обаче, 1) Ако ми се изпращат известия за събранията; 2) Ако ми се яви членския внос, за да го изпратя; 3) Ако ми се пише до кога най-късно трябва да представя материал за съюзния сборник.


С почит: Д. Л. Доганова


Можем да кажем, че това е един отчет в сбита форма, който прави Д. Доганова за своята дейност като писател, преводач и редактор.


Публикувано изображение



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ