НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2.« ГРАДИ, БЕЗ ДА РУШИШ!»

Милка Периклиева ТОМ 23
Алтернативен линк

2.« ГРАДИ, БЕЗ ДА РУШИШ!»


Листопад. Лагерът на Бялото Братство на Изгрева от ден на ден увеличаваше своите жители. С песни и радост никнеха и светваха нови дървени къщички. От няколко години Учителят вече държеше беседите Си тук. С братски усилия беше построен слънчев салон, стая за Учителя, приемна и трапезария. Постепенно Изгревът се превърна в тих оазис за почивка и духовна работа. Използу- вах всеки свободен ден, за да бъда там.


Веднъж бях свидетел на следната случка. Учителят, няколко братя и сестра Стоянка Илиева се бяха спрели пред къщичката на брат Стоименов, която той вече беше напуснал, защото си беше построил нова, и разговаряха сериозно.

-  Лесно, Учителю, ще съборим старата и ще построим нова къщичка за сестра Стоянка - казваше един от братята.


Разговорът се водеше в този дух. След като изслуша мненията на всички, Учителят каза:

- Слушайте, да ви кажа: Научете се да градите, без да рушите. Това е закон. Опитвайте се вече да прилагате законите. Може до къщичката на брат Стоименов да се изгради нова, за сестра Стоянка.


Така и направиха. Къщичката на брат Стоименов остана като приемна за братя и сестри от провинцията, а до нея направиха нова за сестрата. По този начин бе спазен законът.


И днес, когато Изгревът се преустройва коренно и голяма част дори и от солидните къщи вече не съществува, някаква сила продължаваше да крепи няколко къщички. Между тях беше и тази на сестра Стоянка Илиева.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ