НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

38. СРЕЩАТА МУ С УЧИТЕЛЯ

Сава Симеонов ТОМ 23
Алтернативен линк

38. СРЕЩАТА МУ С УЧИТЕЛЯ


След като Учителят се връща от САЩ, д-р Иван Жеков се среща с Него в една печатница, където е искал да печата някаква брошура на социалистите. Учителят му казал, че тази брошура може да почака, а първо ще се отпечата Неговата «Науката и възпитанието».


Така започва тяхното ново запознанство. Учителят го е подтиквал да се занимава с фотография. И той е запечатал много хора на снимки, които днес дори не си спомняме за тях и не можем да разчетем снимките, кои са тези личности. Имаше стотици снимки и стотици негативи. Така се разпиляха. Аз ги пазех, но всеки идва и си взима каквото му трябва. А никаква полза не виждахме от тези негативи. А аз нямам отношение към тях. Аз имам друг път. Сега, когато ми покажат някаква снимка, направена от д-р Жеков, не ги познавам тези хора. Били са. А сега ги няма. Останали са само на снимките, че са били, но никой вече не знае кои са и за какво са идвали на Изгрева при Иван Жеков. Времето изтече и тези хора си заминаха, и никой не ги познава вече.


Накрая остана срещата му с Учителя. И нея я имаме, заснета и на снимки. Има я и на спомени. Записани и разказани от други преди мен.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ