НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11. Астрологична карта и хороскоп на Иван Жеков от Мажис, Мексико, юли 1948 г.

Д-р Иван Жеков ТОМ 23
Алтернативен линк

11. Астрологична карта и хороскоп на Иван Жеков от Мажис, Мексико, юли 1948 г.


СЛЪНЧЕВ ХОРОСКОП НА ИВАН ЖЕКОВ


I. Описание на характера и наклонностите


Слънцето в знака на Риби и в Съзвездието Водолей, в съединение и с участие на Меркурий ретрограден, показва един дух безпокоен, надарен с ин- тенсивни, прогресивни аспирации и с големи хуманитарни тенденции. Чувствителността, впечатлителността и мистическите тенденции, които утвърждават знака Риби, се комбинират обаче с наклонности в голяма степен активни на трите знака на ОГЪНЯ, заети поне от четири планети, които характеризират човек на дейността, в постоянно движение и винаги неуморим.

Меркурий в знака на водата и подвижен по съдействие, иска да дава един ум крайно опитен, надарен с голямо разнообразие на интереси, значително приспособими и приложими, но лесно променя идеи и мнения по какъв да е предмет и повод: голямо увлечение по история и археология, не по-малко по астрономия, и въобще - по науката, интерес за пътуванията, голяма любов за водата, и преди всичко - за морето.



Публикувано изображение


Публикувано изображение


Квадратурата на Слънцето и на Меркурий с Марса дава на ума една голяма острота, проницателност, като усилва аналитическата способност и критическата умелост, ловкост и хитрост, усилва още енергията, но обаче изглежда да проявява тенденция на раздразнение и гневност. Проявява една особена склонност към механиката, медицината и хирургията и една забележителна привързаност към механическите средства по транспорта.


Тригонът на Урана с Марса в знаковете на огъня увеличава естествената енергия, смелостта и предприемчивостта, борбата и тенденциите по полемика, като показва една забележителна степен на нервно напрежение и възбуда.


Луната в Стрелец засилва стремежа, забележително променлив и малко скептически в знака Риби, като прибавя идеализъм, амбиция и една известна инстинктивна религиозност, макар видимо в конфликт с възренията на ортодоксалната религия (квадратурата на Уран с Юпитер), както собствено в религиозното поле, така и в тия социално и политическо поле. Тригонът на Луната с Нептун е висше значущо и изразително в своя естествен стремеж към една форма на мистична общност.


Венера в Козирог в квадратура с Нептун и в тригон с Плутон иска да даде тенденция на безбрачие или пък да има отношения с другия пол в един характер по-скоро свободен или таен. Такова влияние придава още една особена чувствителност, която може да има нещо като зараза, болезнено, което склонява в употребление на наркотически вещества и стимуланти (склонява, а не налага).


Накрая за забелязвание е кръстът, който в четири знака закрепено образуват Юпитер и Сатурн с Уран и Плутон, които показват очевидно, тия четири планети задружна основния конфликт на епохата, в която живее, т. е. между консервативните и традиционните тенденции (Юпитер и Сатурн) и реакци- онно-прогресивните сили (Уран и Плутон).


Този конфликт влияе върху втората част на живота, т. е. от 1920 г. (съед- нинение с Нептун и опозицията на Юпитер) до 1950 г. (квадратурата на Сатурн).


ЗДРАВИЕТО. Понеже не се знае часът на раждането, то трябва да се ограничим в общите съображения, които произлизат от заетите знаци и от главните аспекти.


Знакът Риби и свободните приложени осветления от огорчения и тъга благоприятствуват дългоденствието, макар и да има едно силно наклонение към опасности и силни нещастия от всякакъв вид, предимно по отношение на пътувания и средства на пътувания.


Частите на тялото, особено чувствителни и податливи, достъпни, са долните краища (краката).


II. Общи влияния върху разни аспекти на живота


С Венера в Козирог и Юпитер в Скорпион, които образуват квадратура, икономическото щастие е благоприятно от спекули по недвижими имоти, химически и естествени продукти, растителни състави, и въобще - от водата и земята, като елементи.


Епоха еднакво по-благоприятна, от гледна точка икономическа, е втора- - та част на живота, т. е. след 1925 г.


Склонността към медицината значително изпъква с Марс точно върху Зенита на Слънчевия хороскоп.


Нептун във втория дом на такъв хороскоп, освен че е разпоредител на Слънцето, показва доходи, които имат нещо тайно, мистериозно или нещо, което иде от Провидението.


Юпитер в VIII дом благоприятствува едно наследство, достатъчно добро и по само себе си е важно, но на което опозицията на Нептун не позволява изцяло да се наследява.


Луната в средата на небето, като минава от тригона на Урана и това на Нептун, е един признак за забележителна активност и контакт с много хора, което дава една значителна степен на популярност и успех - една активност, която има още един известен СОЦИАЛЕН вид и характер.


В собствената обикновена работа (VI дом) лесно е да се признае влиянието на Уран, което показва благоприятния фермент на нови идеи и нови приложения, които наедно го правят оригинал и прогресист.


Обаче не е ясно показано или посочено бракът, макар да е означено влиянието на жената, и специално - на една жена, върху живота.


Добре, напротив, са показани в хороскопа много пътувания, някои, изглежда, доста дълги и с много познанства и приятелства, но, обаче, последната част от живота изглежда да се развива в условия на уединение и изолира- ние.


III. Описание на принципалните прогресивни влияния


Слънчевите направления разделят живота ви на ТРИ периода, първият от които завършва и вторият започва в 1895 г.


Първите 20 години на живота са, следователно, владени от знака Риби, които показват една епоха, в която вземат надмощие пасивни и отрицателни влияния. По-значителният аспект на тая епоха е откриването на Плутон към 1886 г.


В1895 г. се открива един период на живот, интенсивно активен, и именно затова е посочено в хороскопа със знака активен и положителен на Овена, подразделено на три деканата (срока): 1895-1904, 1905-1914, 1915-1924. Влиянието на Марса владее в първата декада, влиянието на Урана - във втората и онова на Нептун - в третата. Обаче трябва да се забележи, че таковото влияние изпъква по-скоро накрая, отколкото в началото на съответната декада. За забелязвание е като особено важно годината 1918 г., в която Слънцето направо влиза в КОНСТЕЛАЦИЯ на Овена и идва после в аспект с Луната и Венера радикални: периодът 1918-1920 г. изглежда, че по известен начин мени ориентацията на живота Ви. Между предшествующите години най-важна е 1912 г., характеризирана с влиянието на планетата Нептун в Телец.


Двойно по-важна е 1925 г., когато Слънцето направо влиза в знака на Телец и идва в съединение с Нептун, планетата на идеализъм, духовност и мистицизъм: едно голямо влияние идва, очевидно, върху живота ви, когато се отваря третият период на същата - един период на живота малко по-стабилен, неподвижен и постоянен, както в навиците - обичаите, така и в местопребива- ванието и с интереси, повече еднообразни и повече строго съединени със земята, въпреки влиянието духовно на Нептун, който съставлява нещо като страж на прага на новия период на живота ви.


Този трети период от живота е поделен почти на две равни части от новолунието, което отговаря на годината 1940 г. Влиянието върху първите десет години (1925-1935 г.) изглежда да са били най-благоприятните за една плодовита и тиха дейност. От 1935-1940 г. квадратурата на Уран показва една епоха от промени и пречки неочаквани, препятствия от близки и далечни и възможни прекъсвания; влиянието на Уран обаче може да има някои специални интереси от значение. Движението, което започва с 1940 г. и годините веднага последващи, са под особеното влияние на квадратурата на Сатурн, което иска да носи трудности, препятствия на свободното изразявание или изказвание, загуби и траури и тъги.


Към 1945 г. свръхвлияе съединението на Слънцето направо с Плутон, като показва условията на живота и дейността по-скоро неспокойна, склонна към възбуди и трески.


В 1948 г. Луната в Дева в тригон с Нептун благоприятствува и стимулира духовните интереси и дейността: 1949 г. е много благоприятна за задружен живот, като посочва тоже условия, особено благоприятни за реализиранието на своите идеали и на своите аспирации. В 1950 г. тригонът на Луната право с Меркурий права благоприятствува интелектуалната дейност - в науката и съчиненията.


Квадратурата, която Слънцето образува със Сатурн права, след 1950 г. показва необходимостта да се бодърствува за здравословното състояние, като се пази еластичността на ума, паметта, заети в строителни интереси и опти- мистически идеи, като се възползува полезно от мъчните външни условия, които винаги неизменно съставляват нашата действителна навременност.


От друга страна Венера, като се приближи с Нептун, благоприятствува артистическите интереси по един много особен характерен начин, както духовните и културните отношения с личности от другия пол.


В 1951 г. Луната се енфрента хармонически с влиянието на Сатурн, като минава от секстил на Уран в тригон със самия Сатурн, благоприятствува за дълбоки научни знания по астрономията и астрологията.


В 1952 г. на гореказаното влияние се прибавя онова, въобще, благоприятно с присъединяванието на Юпитер, което дава лесни печалби и успехи; опозицията на Нептун би трябвало да показва измами или политически затруднения и препятствия.


В1953 и 1954 г. трябва да се самонабл юдаваш за това, което се отнася за здравието ви, ако аспектът, който Луната образува със Слънцето, толкова радикален, колкото прав, благоприятствува успеха и реализацията на твоите идеали и аспирации.


В 1955 г. Луната в Стрелец е еднакво добро от гледна точка на активните възможности, като посочва успеха на онова, което съставлява целта на твоите усилия. Марс, ретрограден в тази година, налага един ритъм, повече бавен, в твоите активни обичаи и навици.


В 1956 г. е важна за входа на Слънцето право в знака, следващ на Близнаците, в който стимулира по особен начин интелектуалния живот, а следователно отваря една епоха, която благоприятствува да се посвещава по изключителен начин в науката, с възможни малки пътувания.


Луната, като се кулминира в 1957 г., в тригон с Венера и Нептун в съединение, благоприятствува в пълната реализация на твоите интереси, особено артистичните. 1958 г. може да бъде тревожна, безпокойна, поради влиянието на Марс; 1959 г. и 1960 г. са повече направо благоприятни, тия години и двете следващи могат, обаче, да бъдат критични, кризисни за здравието, дори и тогава, ако животът на тялото би могло да продължи неопределено.


Мексико, юлий, 1948 г.                            МАЖИС



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ