НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. БЕЛЕЖКИ НА СЪСТАВИТЕЛЯ ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ I. ЯЗВАТА НА СЕКТАНТСТВОТО

I. ЯЗВАТА НА СЕКТАНТСТВОТО ТОМ 20
Алтернативен линк

4. БЕЛЕЖКИ НА СЪСТАВИТЕЛЯ ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ I. ЯЗВАТА НА СЕКТАНТСТВОТО




1. За  изяснение, кой стои зад тази статия и какво е мнението на «Учителя  Дънов за религията, духовенството и църквата» виж в «Изгревът», том  XVII, стр. 896-901.

2. Тук  се поставя въпросът отново кой е Дънов или Дънов наистина ли е Христос.  Този въпрос непрекъснато се повдига от противниците на Учителя Дънов.  Отговорът е даден и ще го прочетете в «Изгревът», том XVII, стр.  758-760. «Аз светя като Бога. Защо? Защото Бог е вътре в мене» - е  озаглавената страница от Словото на Учителя Дънов.

3. А кой е Всемировият Учител, кой е Мировият Учител и кой е Учителят на Бялото Братство, вижте в «Изгревът», том I, стр. 632-672.

4. А  кога влиза Божественият Дух, Христовият Дух и Господният Дух в Петър  Дънов, вижте «Изгревът», том XIV, стр. 396-397. А дали вярвате в това?  Това е за онези, които признават, че Петър Дънов е Всемировият Учител на  Вселената, и че «Изгревът» е пътят Господен на Школата на Бялото  Братство. Това е за тях. Само за тях. И за никой друг.

5. По въпроса за сектантството и кои са изменници на българския народ, вж. «Изгревът», том XVII, стр. 824-825.

6. Според  Учителя Дънов причина за падането на България под турско робство е  гонението на Богомилите от българското болярство и българската църква.  Виж «Изгревът», том I, стр. 260-262, стр. 265-267.

7. А  онзи, който е непосредствен виновник за падането на България под турско  робство, според Учителя Дънов, е Патриарх Евтимий, който по времето на  Школата на Учителя (1922-1944 г.) беше прероденият «дядо Ради», или Ради  Танчев. Вж «Изгревът», том I, стр. 145-146. Веднъж Учителят Дънов го  посочва с пръст и му казва строго: «Заради тебе България падна 500  години под турско робство.» Днес неговият паметник, за който лично е  позирал - за паметника на Патриарх Евтимий, - се намира на кръстовището  на бул. «Граф Игнатиев» и «Васил Левски». Паметникът е много сполучлив,  изваян е много точно, пресъздава образа на дядо Ради, който трябва да  указва образа на Патриарх Евтимий. И което е най-важното - и зиме, и  лете, винаги на паметника има цветя, положени от някой българин. И така  българите вчера и днес полагат цветя върху паметника на онзи, който бе  причината да падне България под турско робство за 500 години. Ето това е  трагедията на този народ - да тачи своите предатели и да хули своите  достойни синове. Това е от памтивека досега. И за бъдеще!

8. За дядо Ради вж. «Изгревът», том IX, стр. 130-133; том III, стр. 94-96; том I, стр. 147-150.

9. А откъде ще дойде спасението на България, вж. в «Изгревът», том XVII, стр. 825.

10. Поместваме тази статия, за да се види при каква обстановка работи Учителят Дънов - преследван от църквата и от обществото.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ