НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

23. РОДЕНИТЕ БЛИЗНАЦИ

ТОМ 19
Алтернативен линк

23. РОДЕНИТЕ БЛИЗНАЦИ



Известно е, че родените близнаци могат да бъдат само момчета или момичета, а също и смесени момчета и момичета. Малките различия от по няколко минути във времето на раждането на практика не могат да променят положението на Слънцето, Луната и планетите със своите градуси в зодиакалните съзвездия, нито пък техните ъглови разстояния - аспектите между всеки два члена от Слънчевото семейство, особено на тези на по-далекостоящите - като Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон.

В случаите от направените хороскопи на родени близнаци, много често имаме значителни различия, както в качествата, способностите, устрема за изява, така също и в събитията през живота им - техният жизнен път. За малките различия от време за техните раждания, промени в хороскопите им можем да имаме само в положението на Слънцето, Луната и планетите в домовете. Тези именно промени са способни да дадат често пъти значителни различия между близнаците, както в качествата, способностите, устрема за изява, така в събитията и пътя на живота им. Тук именно ясно се отразява, че всеки дом не е еднороден - хомогенен във възможността, Слънцето, Луната и Планетите, намиращи се е някой дом да изразят своите влияния с една и съща сила, по един и същи начин, където и да се намират в този дом. Нито пък всеки зодиакален знак със своите градуси на върховете на домовете да се изрази по един и същи начин. Затова важно е къде членовете на Слънчевото семейство се намират в даден дом. Изтъкнахме, че колкото те са по-близо до границата между два дома - на линията, която ги разделя, толкова и силата на тяхното влияние е по-голямо, по-ясно изразено, особено, ако те са точно на граничната линия - точно на самата линия. Същото се отнася, както отбелязахме, и за силата на влиянието на всяко зодиакално съзвездие, в първите и последни градуси, да са на върховете на домовете, че тяхното въздействие е по-силно.

Тук привеждаме примери от хороскопи на родени близнаци. Близнаци две момчета, родени през 1951 година, на 13 октомври в София. Първият в 3 часа и 36 минути преди обяд, а другият в 3 часа и 45 минути, с една разлика от 9 минути. При тях имаме освен малките различия в качествата, способностите, устрема за изява, но и едно ясно изразено събитие. Всичко това се дължи на различията в разположението на Слънцето, Луната и планетите в домовете, по-близо или по-далеч от ръбовете, а също и за зодиакалните съзвездия със своите градуси по върховете на домовете. И двамата се оженват. Първият - по-възрастният - има дете, а вторият няма - не се дължи на другарката му. И двамата в полово отношение са зле поставени. Между Луната и Марс имат 175 градуса.

Тук ще изнесем положението на онези членове от Слънчевото семейство, които имат отношение към това събитие. По-възрастният, който има дете - Слънцето е само на 3 градуса от ръба и при това отиващ към него. Тук е ясно изразената по-голяма жизненост, а също и по- големият успех в живота и службата му. В по-младият, който няма дете, Слънцето е на 10 градуса от ръба - по-слаба жизненост, по-слабият успех в живота и общественото му положение.

Луната при по-големия е в седми дом, където тя е по-голяма сила. А при по-малкия е в шести дом, където силата на нейното влияние е значително по-малка.

Меркурий при по-големия е на 3 градуса от ръба. Тук имаме по-голямата сила на интелекта, по-голямата интелигентност и застъпване на своите интереси. При по-младия Меркурий е на 10 градуса - по-слаба интелигентност.

Венера и при единия, и при другия е почти на едно и също разстояние.

Марс при по-възрастния е на 4 градуса - израз на по-голяма сила и активност, както в живота, така и в сексуалните отношения. При по-малкия Марс е на 9 градуса, което говори, че всички тези качества, които имаше първия, тук са по-слабо изразени.

Нептун е само на 3 градуса при по-възрастния, което дава много по-силната привлекателност на индивида за възбуждане и на половия контакт. При по-малкия Нептун е на 10 градуса от ръба, което значително намалява тази привлекателност и възможността за по-голяма възбуда. Тези са главните елементи, които определят различията между двамата близнаци.

Вторият случай, който вземам за пример, е за близнаци момче и момиче, родени с една разлика от 20 минути в София. Родени са на 6 март 1956 година. Момчето в 6 часа преди обяд, а момичето в 6 часа и 20 минути. Докато момчето е родено по-рано има щастлив живот, добро обществено положение, свързано с пътувания в странство, момичето е нещастно - с мъки и страдания, оженва се и се развежда.

Тук ще изнесем положението на членовете от Слънчевото семейство, които създават тези ясно изразени положения в различието на тези близнаци. Най-важният белег, създаващ тези различия, е Сатурн, който при момичето е точно на Меридиана в зенита, който създава трудностите в живота и със своята квадратура към седмия дом, докарва и развода. Другите членове със своите положения допринасят за тези различия в живота им.

Слънцето при момчето е на 8 градуса от ръба, докато при момичето е на 15.

Луната при момчето е на 5 градуса, даваща по-голяма контактност и общителност. Докато при момичето е на 10.

Венера при момчето е на 4 градуса, носещи по-добрите условия за живота. А при момичето е на 10 градуса.

Уран, който носи разнообразието и активността на индивида, при момчето е на 6 градуса. При момичето е на 13.

Нептун, които носи мекотата и привлекателността на индивида, при момчето е само на 2 градуса, а при момичето на 3.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ