НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

20. ПЛАНЕТИТЕ В ЗОДИАКАЛНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ

ТОМ 19
Алтернативен линк

20. ПЛАНЕТИТЕ В ЗОДИАКАЛНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ





Изтъкнахме, че за образуването и оформянето на дванадесетте планети в Слънчевата система са взели участие небесните образувания, намиращи се в дванадесетте сектора от еклиптиката, определени от дванадесетте зодиакални съзвездия. Дванадесетте със своите зодиакални съзвездия са: Вулкан със зодиакалното съзвездие Лъв, Меркурий с Близнаци, Венера с Везни, Земята и Луната с Рак, Марс с Овен, Фаетон с Дева, Юпитер със Стрелец, Сатурн с Козирог, Уран с Водолей, Нептун с Риби, Плутон със Скорпион, планетата зад Плутон – Хано с Бик - Телец.

Когато в хороскопа на даден човек една планета се намира в своето зодиакално съзвездие, тя действува с пълното си и цялостно влияние на своята характеристика. Вибрациите от влиянието на планетата, подсилени с хармоничните вибрации на небесните образувания със съответното съзвездие, подсилват нейното влияние. Известно е, че когато имаме вълнообразни силови течения с еднаква дължина на вълната, изхождащи от два различни източника, то ще имаме едно усилване на силовата вълна, или както се казва, ще имаме интерференция. Това нагледно и ясно се разбира, когато ударим два камертона, които имат еднаква дължина на звуковата вълна, които издават, то получаваме усилване на звука.

Когато обаче имаме една планета в друго зодиакално съзвездие, то силовите течения на небесните образувания в това съзвездие оказват известно въздействие върху влиянието на планетата - дават една нюансировка в нейното влияние, която се определя от небесните образувания в съзвездието, където планетата се намира. Ще трябва, обаче, предварително да изтъкнем, че небесните образувания е зодиакалното съзвездие, които са достъпни за наблюдение, като такива, които излъчват светлина - светят и в многото случаи с много по-силна светлина и активност, отколкото тази на Слънцето. Ние ще трябва да приемем по един безспорен начин, че всяко небесно тяло - образувание, което излъчва светлина, топлина е един високо организиран свят. Свят, който е израз на една велика разумност, за да можем ние хората да приемем техните силови течения - техните влияния, трябва да имаме високо организиран и облагороден мозък. Или казано още, за да може един човек да приема изцяло влиянието на една планета с влиянието на светлите небесни образувания на зодиакалното съзвездие, в което е тя в неговия хороскоп, трябва той да има добре развити и облагородени мозъчни центрове, което нещо дава голямата интелигентност на индивида. Затова, колкото един човек в това отношение е по-добре изразен, толкова той по-пълно и цялостно ще може да приема влиянието на дадената планета, заедно с това на светлите образувания в съответното зодиакално съзвездие.


В зодиакалните съзвездия има и небесни образувания, които нямат своя светлина. Тези образувания са с елементарно влияние и действат по-лошо, предимно на по-примитивните човешки мозъци. Затова, от много направените хороскопи на хора, съвсем ясно се разбира, че голям дял от тях, поради не особено развити и оформени мозъци с недобре изразена интелигентност, те едва приемат и то в ограничена форма влиянието на планетите, а за небесните светли образувания на зодиакалните съзвездия те са въобще в невъзможност да ги приемат. Ето защо, ние трябва да видим дадения човек или да подразберем на какво интелектуално и морално ниво е той, за да определим в каква степен ще може да приема по-пълното влияние на планетите и кои от небесните образувания в съзвездието оказват в това направление своето въздействие. Указание в това направление могат да ни дадат науката за лицето и главата - френологията и тази за ръцете - хиромантията (Авторът се е погрижил, като е дал ръководства за тези науки). Тези науки са способни да ни дадат общото ниво на човека, но подробностите, пълното му разбиране, както и пътя - условията, които човека ще има през живота си - това може да ни даде само астрологията, което нещо ще разберем от хороскопа на човека. В сегашното развитие на човешкия род, мозъците им още не са напълно готови да приемат пълните и цялостни влияния, както на планетите, така и на небесните образувания в зодиакалните съзвездия. Това е един бавен и продължителен процес. Затова, разглеждайки планетите в различните зодиакални съзвездия, те ще получават, както изтъкнахме, една нюансировка в своето влияние, даден от естеството на небесните образувания в зодиакалното съзвездие, където планетата се намира и по размера и качеството на интелектуалното развитие на човека.

За Слънцето, ние изтъкнахме, че то е един високо организиран свят, най-близката до нас звезда. За неговото влияние ние съвсем нямаме подготвени мозъци. Засега неговата задача е, както изтъкнахме, да организира и облагородява, както планетите, така и мозъчните центрове на човека, за да могат те все по-пълно и цялостно да приемат, както планетните влияния, така и тези на светлите небесни образувания в съзвездията.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ