НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11. УРАН

ТОМ 19
Алтернативен линк

11. УРАН



Следващата планета след Сатурна е планетата Уран с приет символичен знак Публикувано изображение , Тази планета е открита от много известния английски астроном Вилиам Хершел през 1781 година. Измереният диаметър на тази планета е около 50,800 километра, със средна плътност - относително тегло 1,60, което ще рече, че общата й маса е малко по-плътна, по-тежка от тази на водата.

Планетата Уран влиза в групата на големите планети, на планетите с малка плътност, с малко относително тегло. И тук, както при Юпитер и Сатурна, имаме създадени от същия тип странни и неприемливи хипотези за неговия строеж. Ние приемаме, както и при всички планети и слънца с малка плътност, че Уран има твърдо кълбо, както това е на Земята с диаметър, пресметнат на около 17,000 километра, с около 4200 километра по-голям от този на Земята и атмосферен слой около него с дебелина около 18,000 километра. Че наистина Уран има атмосфера, говори, че неговият видим диск е доста сплеснат при полюсите, което е резултат на неговата бърза ротация. Измерено е, че този атмосферен слой се завърта около своята ос за 10 часа и 50 минути. И тук, както при Юпитер и Сатурна ще приемем, че самата атмосферна обвивка се завърта за това време, което не ще рече, че и самата планета се завърта за същият период. Ние приемаме както и при другите два случая, че самата планета се върти много по-бързо като и тук. За по-голям ефект ще приемем, че тя се върти в обратна посока, за да се получи сила, частен израз на която са топлината и светлината. Вярно е, че поради грамадната си отдалеченост те едва се констатират. Наблюденията показват все пак, че по повърхнината на Уран могат да се видят само слабо изразени по-светли пояси по екваториалната област. При разглеждане спектъра на светлината, която той отразява от слънчевата светлина и от бледите около екватора ивици, намираме, че по него има много тъмни линии, които говорят за активни процеси на поглъщания, ставащи на тази планета. Ние приемаме още, че на Уран има активни процеси, защото направихме извода, че колкото една планета е по-далеч от Слънцето, толкова тя по-рано се е образувала, има дълъг еволюционен път, които я е довел и до по-съвършената изява на живота, а за живота е необходима сила, частен случай, на която е светлината и топлината. Сила се създава на Уран, необходима за проява на живота там. И когато космичната станция, изпратена към далечните планети, мине край Уран, тя ще потвърди голямата активност на процесите, които имаме на тази планета. Всичко това и други още случаи придава на силовите течения, изтичащи от Уран, на неговото влияние върху живота на Земята и човека, голямата активност в решенията и творчеството, необходими за всяка задача. А по-тънкият атмосферен слой, по-малка задълбоченост и ровене в дребнавостите, които мисловната дейност - атмосферата със своето влияние дава на хората под силното влияние на Уран, при обсъждане на въпросите и задачите, които предстоят за изпълнение, отколкото това е при планетите с дебел слой атмосфера - в случая при Сатурна.

Със своите бързо реагиращи силови течения, влиянието на Уран има отношение към нервната система на човека и осезанията в живите форми на Земята, създадени у тях според нуждите на отделните видове, чудно устроени по своята острота. Когато в даден човек влиянието на Уран е силно изразено, то неговата нервна система е много добре развита и остро, бързо реагира и при най-малки възбуди. Тази богата енергия на силовите течения от Уран идва не само от произведената сила, за която споменахме, но още от особеното и странно положение на неговата ос на въртене, а също и от зодиакалното съзвездие Водолей, с което Уран има отношение, за което по подробно ще отбележим.

Известно е, че плоскостта на екватора при Уран, сключва с плоскостта на неговата орбита ъгъл, които е повече от 30 градуса, по-точно 98, което ще рече, че неговата ос на въртене лежи и нещо повече в плоскостта на орбитата му. Докато при другите планети оста им има само известни, повече или по-малки отклонения от перпендикуляра към плоскостта на тяхната орбита, като при Юпитер, както отбелязахме, е почти перпендикулярна. Това особено положение на Урановата ос на въртене, говори, че той се върти обратно. Значението на тази ротация за влиянието на планетата е особено силно и характерно в търсене на новото, особеното, това, което не е било и не е върху Земята, живите форми на нея. като се създават какви ли не същества с чудни по своята външност форми и възможности, особено в по-старите видове, тези в океаните и насекомите. Това говори, че при катастрофата в Слънчевата система, Уран е много пострадал. Тези белези говорят също, че той е приел от черното слънце, което е предизвикало катастрофата, грамадна разрушителна енергия, способна със своето влияние да предизвика безредия, особености в странни изяви. Ето защо Уран със своето силно влияние в даден човек, създава могъща устойчива сила и постоянство в постигане на своите идеи.

При издигнатите типове се изразява в усърдно постигане, новаторство, революционни идеи за ново общество, нови държавни устройства. Всички революционери са под силното влияние на Уран. Той създава също стремежа и успеха в постигане на рационализации, гениални открития.

При низшите типове имаме принизени, неестествени, неприемливи, чудачески изяви. И едните, и другите се привързват с голяма жар и устои в постигане на поставените задачи. В човешкия организъм силното влияние на Уран, особено с лош аспект при Луната, създава в някои клетки - тъкани от неговият организъм, стремежа да се откъснат от приетите порядки там, като започват своеволно да се делят и развиват, което нещо създава болестта „Рак”.


Уран се намира, от Слънцето на средно разстояние от около 20 астрономически единици, спазвайки законът на Тициус Боде, Това говори, че въпросите, задачите, които занимават и вълнуват човешкия род в настоящия момент не са далеч и са присъщи за разрешаване от Урановите типове, макар че те искат да ги разрешат по нов начин, снови средства. Най-далеч от Слънцето той отива на едно разстояние от 3,004 милиона километра, а най-близо на 2.740, което дава една разлика от 260 милиона километра. Това говори, че орбитата му все пак не е много разтеглена и показва, че влиянието му върху Земята, живота на нея и човека не се колебае в големи размери.

Уран идва до Земята най-близо по правата линия Слънце-Земя-Уран на около 2586 милиона километра, което е противосъстояние - опозиция, а най-далече, когато е по правата линия Земя- Сльнце-Уран при тъй нареченият съвпад на едно разстояние от 3153 милиона километра. Тук имаме една разлика от 570 милиона километра, която е вече значителна и говори, че въздействието на Уран е много по-силно при опозиция и много по-слабо при съвпад.

Уран обикаля около Слънцето за 84 земни години, като се движи с една скорост от 6 километра и осемстотин метра в секунда. Благодарение и на положението, което има неговата ос на въртене, то при съответна обиколка около Слънцето имаме дълги периоди на ден, нощ, зазоряване и вечерен полумрак. Всичко това говори, че неговите влияния създават дълги и бавни протичащи ефекти и събития.

Уран засега има пет спътника. Два от тях бяха открити от Вилиям Хершел в 1787 година, други два - от изтъкнатият астроном Ласел в 1851 година и петият беше открит в 1848 година от американския астроном Кьоипер. В 1978 година бяха открити на Уран система от пръстени подобни на тези при Сатурна. Тези пръстени са непонятно за нашите представи черни. Те отразяват слънчевата светлина -„албедото” им е едва 2 процента. Като се има предвид, че саждите отразяват около 8 ÷ 10 процента от падналата върху тях светлина - то каква е тяхната чернота? Тези спътници са малки и със своите качества съвсем ясно говорят, че те не са истински, а са късове от разрушената планета Фаетон. Пръстените също не са нищо друго, освен пак такива късове, попаднали в зоната Рош на самата планета, (както това е станало и при Сатурна), са се раздробили на части, като са образували и неговите пръстени. Тези спътници и особено пръстените със своите силови течения - влияния, са крайно отрицателни и лошо въздействат върху човека, които има силното и ясно изразено влияние на Уран, когато този човек е по-примитивно изграден. Те създават нервните депресии, отпадане на силите, неочакваните разрушителни нервни възбуди, създаващи неестествени подтици, отиващи към решителни крайности, тласкащи човека към самоубийство. Незачитане порядките в природата и човека, в неговия организъм от страна на някои клетки в тъканите, при което те започват да се развиват самостоятелно и с това създават болестта рак. Тази болест е демоничната проява на спътниците и пръстените на Уран. Хората под силното влияние на Уран, имат нуждата от много въздух, чистият планински и крайморски, наситен с животворният елемент кислород. Известно е, че за да реагира добре нервната система в човека, необходимо е тя да бъде добре задоволена с кислород. Намерено е, че нервната система има нуждата от 20 пъти повече кислород, отколкото другите системи в организма.

За създаването и оформянето на планетата Уран, както е приел Саабей, е взело участие небесните образувания в зодиакалното съзвездие Водолей. Това съзвездие най-добре се вижда през нощите от август до октомври. В това съзвездие Слънцето е от 22 януари до 22 февруари. То заема обширна област от небесната сфера. В него с просто око могат да се видят около 90 звезди, но само седем от тях са по-ярки, от четвърта звездна величина. В него имаме нещо изключително важно, характерно и особено. Там се намира една звезда с необичайно висока температура от 130,000 градуса, която създава и е създала един облак, една светла мъглявина от светещи силови частици. Тази светла мъглявина - облак има размера от 300,000 астрономически единици. Или с други думи, за да получим диаметъра на тази светеща мъглявина ще трябваш умножим 300.000 по 150.000,000 километра. Тази звезда, която е в центъра на тази мъглявина, е влязла в един нов етап на своята еволюция като звезда - слънце. Етап, в които самата звезда да се разпада на много активни светещи силови частици, които, разпръсквайки се с една скорост от 2000 ÷ 3000 километра в секунда, образуват този светъл облак, които и сега до нейното пълно разпадане ще продължава да нараства. В този светъл облак ще се създадат условията за образуването на нови небесни образувания, които ще оформят нова звездна система - нова галактика. В момента имаме нов етап на еволюционния процес. Това именно събитие в това съзвездие придава и подсилва влиянието на Уран за търсене и създаване на нещо ново. Всяка нова творба в природата е нещо, което не е било и го няма. Тя не приема да се повтори и всякога в своята непрекъсната творческа проява създава нещо ново. И тук се създава един нов свят - галактика, която със своите качества и особености не е имало и няма.

На съзвездието Водолеи Саабей е дал образа на човек наведен, които държи делва, от която изтича обилна струя вода. С делвата е символизирана звездата, която достигнала краен етап на своя еволюционен път. А обилната струя вода, която изтича от делвата - звездата, обилните потоци от светли силови частици, които ще създават зародишите на новите небесни образувания, които в тази благодатна среда ще имат възможността да се образуват и развиват.

За това важно и със силно влияние със своите особености съзвездие, Саабей и древните звездобройци са създали чудна по своята смисъл и съдържание легенда, отразяваща ясния стремеж на природата към заменяне на един съществуващ живот, ред и порядък в него с нещо ново.
Накратко и легендата:

Някога хората били много лоши, те не правели нищо друго освен, да воюват помежду си. Затова Всемогъщият Господар на света решил да премахне този човешки род и да създаде нов. В това човешко общество имало само един мъж и жена му, които били добри, възпитани, благородни хора. Мъжът бил син на Прометея, наречен Девкалион и жена му Пира. По съвета на баща си, Девкалион направил голям ковчег - кораб, с които ще могат да се спасят от идващия потоп. Тъкмо направили кораба и го напълнили с храна, започнал проливен дъжд. Дни и нощи непрекъснато валяло, водата започнала да залива Земята и все повече и повече да се издига, като заливала всичко. Издавила и хората, и животните. Навсякъде се виждало само вода. Дни и нощи се люшкал кораба и едва достигнал показващ се над водата връх. Престанал дъждът. Дезкалион и Пира излезли от кораба и зачакали, като изпитвали страх от самотата всред безкрайните води. Постепенно водата започнала да спада, късчето земя, на което били Девкалион и Пира, ставало все по-голямо. След няколко дни водата се отекла и се показала обширната земя без живот, безлюдна. Още по-мъчно станало на Девкалион и Пира от тази мъртва пустиня. Поради тяхната доброта, Всемогъщият Господар бил готов да изпълни всяко тяхно желание. Девкалион и Пира молели Всемогъщият да насели Земята отново с хора - нови хора, нещо ново. Той разбирал тяхното желание и за изпълнението му, чрез свои пратеник, Всемогъщият наредил Девкалион и Пира да слизат надолу по планината и да хвърлят зад себе си камъни. Те започнали да слизат, като хвърляли зад гърба си камъни. Когато слезли долу и се обърнали, видели зад себе си много хора. Камъните, които хвърлял Девкалион, се превърнали в стройни, красиви и благородни мъже, а камъните, които хвърляла Пира - в прекрасни жени. Така дошли новите хора на Земята - новото. Камъните не са нищо друго - символ на силовите частици, които тази звезда изхвърля, за да създаде новите небесни образувания, новото общество от звезди планети - новата галактика. Затова съзвездието на Уран - Водолеи е така силно със своето влияние за създаване стремежа към новото.

Известно е, че оста на Земята, около която тя се върти, се люлее и в продължение на около 25,800 години описва една конусна повърхнина, сочейки в продължение на около 2160 години своята ос към едно от дванадесетте зодиакални съзвездия. Този период, според характера на небесните образувания в даденото съзвездие, определя епохи - ери в историята от живота на Земята и човешкият род. Тези големи периоди не са така строго определени за годините на тяхното изявяване. При известни случаи има едно отклонение в ускоряване или забавяне на периода. Така например с идването на Христос - Християнството, оста на Земята е започнала да сочи зодиакалното съзвездие „Риби”. Според добре осведомен човек, Земята от 1914 година е влязла в зодиакалното съзвездие Водолей - в нова ера, ерата на Водолей. И наистина всички ще приемем по един безспорен начин, че още от началото на тази ера, имаме едно необичайно развитие на науките, които поднасят все нови и най-неочаквани открития, които от една страна улесняват и тласкат бързо напред човешкият прогрес, но и такива открития и пособия, които могат да унищожат както човешкият род, така и всички негови постижения. Оста, сочейки единият си край съзвездието Водолей, то с другия – противоположният – сочи зодиакалното съзвездие Лъв. Това съзвездие със своите небесни образувания, изтичащите сили и влиянието, което те оказват на човешкия род, го тласкат и създават у него жаждата за господство в света.


УРАНОВИЯТ ТИП


Изтъкнахме, че планетата Уран със своето влияние има отношение към нервната система у човека. При силното влияние и ясно изразено негово влияние в даден човек имаме такъв, в които от цялата му фигура лъха една напрегнатост устрем за действие от бликащи в него идеи, носещи новото, по-другото от това, което е било и го има в настоящия момент. Следователно тялото на такъв човек не може да бъде дебело, тромаво. То ще има среден ръст, стройно на вид и израз, живо, подвижно, отмерени и целенасочени движения. В такъв човек има само необходимите мускули за бърза реакция и действия - нищо излишно.

Главата е добре оформена, без да е голяма и заоблена. Формите по нея имат малък радиус на кривината, което нещо отразява бързината и активността на този човек във всяко направление. Косата е тъмна, не много обилна и гъста, не е гладка, но накъдрена по особен начин, космите не са дебели. Челото не е много голямо, има формата на трапец с голямата си основа над очите при веждите. Горната част на челото, там където са Сатурновите центрове, не е развито. Но мозъчните центрове, които се намират над тях под края на косата, която свършва до челото, са добре развити й оформени. Силовите течения на Уран създават и оформят точно намиращите се там мозъчни центрове, които тласкат и създават у човека стремежа към новите идеи, нови подтици, новото отношение към всичко, нов начин на мислене, действие, рационализации, открития. Изобщо центровете, които ще създадат новия човек. Такива хора не обичат да се съобразяват със съществуващото, това, което е било и е сега по отношение на чувства, мисли и действия. Пристъпват смело и решително в постигане на осъществяване на новото.


Публикувано изображение



Челото, както отбелязахме, не е много голямо, но има интелигентен израз и е развито около веждите. Това говори за човек, които бързо схваща и разбира, ориентира се във всичко.

Веждите са тъмни, добре изразени, не много дебели и гъсти, с малко ъгловата, но не много остра форма. Те са близо над и около очите, което говори за човек малко недоверчив, подозрителен, с една отмереност и контрол в чувствата си.

Очите са тъмни и не са много големи и изпъкнали, което говори, че тези хора не са лакоми и нямат жаждата за власт. Погледът е ясен и проникващ.

Носът е дълъг, добре оформен, без тлъстини и излишества, показващ добра интелигентност. В основата си е широк, което говори за смелост в решенията си. Той е малко изгърбен, което показва, че този човек не се поддава лесно на влиянията на другите, но не е и фанатичен в своите разбирания. Носът накрая е нормално заоблен, което говори за човек, които няма пресилено отношение към чувствените наслади и доволството от добрата кухня. Разстоянието от долната част на носа до горната устна е доста голямо, което показва човек с устои в чувствата си.

Устата е средно голяма с нормална дебелина на устните.

Брадата е добре развита, издадена напред, немного заострена, което говори за силна воля, но с готовността на дипломатичен подход при осъществяване на поставените задачи.

Това са по-висшите уранови типове. При по-низшите имаме приблизително същото, само че формите са разкривени, неправилни и са неприятни за гледане.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ