НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

II. Астрологът на мълчанието и смирението

Петър Манев (?... ÷ 1963 г.) - Бележки на съставителя Вергилий Кръстев ТОМ 18
Алтернативен линк

Петър Манев


(... ÷ 1963 г.)


1. Аз не заварих Петър Манев. По разказите на Борис Николов, той е бил един от най-точните астролози на “Изгрева”. На всички от “Изгрева” е изваждал ежедневно неблагоприятните аспекти и онова, което е трябвало да разрешават в този ден. Написвал е на листче съответния аспект, почуквал е сутринта на прозореца и на вратата, те се отваряли и той мълчаливо подавал и също така мълчаливо се оттеглял. На следващия ден му докладвали какво се е случило, а той си го отбелязвал. Посочвал събитията и след това ги проверявал. Не само той, но и всички обитатели на Изгрева. Било е изумително точно,

2. Едан такъв случай описва Борис Николов в “Изгревът” том III, c. 122 ÷ 123, 123 ÷ 124.

3. Той публикува в “Житно зърно” от 1938 ÷ 1941 г. една поредица от астрологически статии, които ги включих в този том. На някои от тях той е посочвал само три букви - началните букви на името, презимето и фамилията си. Скромност. И мълчание.

4. Той е публикувал разработки по предсказанията по системата за предсказване на Нострадамус от 1941 ÷ 1943 г., които не съм включил.

5. Снимките с образите на приятелите и на него самия ми бяха показвани от Галилей Величков и Пеню Ганев. Все пак успяхме да намерим образа му дори и в общи снимки.

6. Въпреки усилията ми, не можах да намеря негови сродници в София. Беше се измъкнал без следа. Бил е тих, скромен и прикрит. Ако в бъдеще се доберем до биографични данни, ще бъдат публикувани.

7. Бил е близък с Борис Николов, свирил е добре на цигулка и го виждаме на снимките в състава на музикантите, свирещи Паневритмия на третото езеро на Рила. Засега - толкова. Друг път - повече.

8. Намерих на едно място записано следното съобщение: “Петър Манев - астрологът, си замина на 6 май 1963 г.”

9. Нестор Илиев в “Изгревът” том IV, с. 267 ÷ 268, разказва за Петър Манев.

10. Познати или сродници на Петър Манев, ако имат негови материали, снимки или биографични бележки, могат да ги предадат, за да ги включим в някой от следващите томове от поредицата на “Изгревът”.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ