НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

16. ПЛУТОН

Иван Антонов ТОМ 18
Алтернативен линк

16. ПЛУТОН


16.1. ОБЩО ЗА ПЛУТОН И СЪЧЕТАНИЯТА МУ



Когато Плутон е в хармония със Слънцето това показва необикновено богатство на жизнени сили, голяма физическа устойчивост, издръжливост и на най-неблагоприятните физически условия.

Хармонията между Плутон и Слънцето показва още, че нейният носител ще придобие големи материални богатства, особено след 30-годишна възраст.

При хармония между Плутон и Слънцето, човек винаги става победител и оползотворител и на най-неблагоприятните материални несгоди.

Дисхармонията между Плутон и Слънцето показва твърде големи противоречия, големи затруднения и големи изпитания чрез загуба на материални богатства.

Всяка дисхармония между Плутон и Слънцето показва големи нешастия, големи заблуждения, чиято причина е от материално естество.

Плутон в хармония с Луната насочва въображението на човека, неговите стремежи и желания към придобиване на материални богатства. Човек с такива съчетания до 30-годишна възраст смята, че щастието се състои в притежаване на материални богатства.

Плутон в дисхармония с Луната показва лишаване, ограничаване, отнемане на материалните потреби на човека, живот в крайна бедност, злочестини, изпитания от липса на материални средства.

Хармонията между Плутон и Меркурий дава насока на човешките мисли към придобиване на знание и богатство, свързани с материята. Умът на такъв човек е много практичен, много прозорлив, находчив за всичко, което се отнася до материалния свят и материалните богатства.

Такива люде могат да бъдат много добри физици.

Дисхармонията между Плутон и Меркурий прави ума непрактичен, неспособен за придобиване на материални богатства и тяхното оползотворяване.

Колкото по-голяма е дисхармонията между Плутон и Меркурий, толкова по-беден от познания за материалния свят е умът на човека, толкова по-големи са заблужденията му за този свят.

Хармонията на Плутон с Венера прави твърде материалистични любовните чувства на човека. Такъв човек вижда щастието в любовта свързано с материалните богатства и с физически условия.

Плутон в дисхармония с Венера прави човека нещастен в любовта, при което нещастието винаги е свързано със загуба на материални средства, с неуредици в използването на материални богатства.

Хармонията на Плутон с Марс придава на човека необикновена физическа енергия и издръжливост. Такъв аспект имат почти всички борци. Човек с такъв аспект се отличава с необикновена физическа работоспособност, с издръжливост до края на живота си.

Дисхармонията на Плутон с Марс придава на човека силни животински наклонности, животински инстинкти, непокорство, чрезмерна лакомия, безредие и нечистота, поради което още в млада възраст е придобиват редица болести. Колкото по-голяма е дисхармонията между Плутон и Марс, толкова по-голяма е алчността, жестокостта и по-силни са грабителските наклонности  на човека.  

Ако в  хороскопа няма други благоприятни съчетания с добротворците, такъв човек може да   извърши най-големи жестокости.   
Хармонията на Плутон с Юпитер е в помощ на висшия творчески Юпитеров разум, затова такива люде успяват да съчетават по най-благороден и полезен начин своите висши идеи и замисли с придобиването и оползотворяването на най-големи материални богатства.

Всяка хармония между Плутон и Юпитер свидетелства, че идеите и замислите на човека ще имат материални условия и възможности за тяхното приложение.

Дисхармонията на Плутон с Юпитер показва, че много благородни идеи, замисли и стремежи от Юпитерово естество няма да имат възможност да се осъществят.

Всяка дисхармония между Плутон и Юпитер показва несъответствие, неразбиране, заблуждение между висшите стремежи на човека и придобиването на средства за тяхното реализиране. Дисхармонията на Плутон с Юпитер показва още много пречки, изпитания, заблуждения, които пречат на висшия разум на човека да работи и се проявява творчески, означава също липса на средства за осъществяването на Юпитеровите идеи и замисли.

Хармонията на Плутон със Сатурн дава на човека стремежи желания, сили и средства да урежда материалния си живот, като следва разбирането си, че щастието на земята трябва да се основе върху материални богатства и материална осигуреност. Люде с голяма хармония между Плутон и Сатурн са най-добрите икономисти, основатели на философски и икономически учения, изградени върху грижата за материално благосъстояние. Всички люде, които с любов обработват земята и търсят подземни богатства, имат хармонично влияние между Плутон и Сатурн.

Дисхармонията на Плутон със Сатурн създава на човека много противоречия, изпитания, нещастия, главно поради голям страх за загуби на богатство, здраве и от страх пред обществено мнение.

Дисхармонията на Плутон със Сатурн създава много съмнения, колебания, голяма нерешителност и неувереност.

Ако при най-силна дисхармония между Плутон и Сатурн липсват добротворни съчетания между висшите светила, които да неутрализират нейните злотворни въздействия, човек става крайно жесток, крайно алчен и скъперник, краен материалист, властолюбец и диктатор, изобретател на всички средства и начини за измъчване на човеците.

Такива люде са носители и служители на най-низши и пакостни идеи, чувства, желания и дела.

Хармонията на Плутон с Уран дава силен организъм и необикновено силна воля, поради което човек е готов да се бори с всички трудности и изпитания, за да постигне целите си. Такива люде стават големи преобразователи и ръководители в областта на икономическото устройство и борбата за изграждане на материално благосъстояние.

Плутон в дисхармония с Уран причинява на човека големи страдания и изпитания поради заблудата, че той смята себе си призван за водач и управник, за реформатор, а всъщност не притежава потребните за такава служба знания и качества.

Хармонията на Плутон с Нептун дава на човека необходимите материални средства и възможности за осъществяване на идеите, замислите, стремежите и желанията от Нептунов характер.

Дисхармонията на Плутон с Нептун създава пречки, заблуждения, изпитания в стремежите на човека да осъществи своите Нептуновски идеи и замисли.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ